ingrediënten:
- 1 licht gekruide runderlenderollade, ca. 800 g;
- versgemalen zwarte peper;
- 2-3 eetl. (zonnebloem)olie;
- zout.
Voor mosterdboter: - 150 g boter;
- 2 eetl. Zaanse mosterd;
- 2 eetl. fijngesneden bieslook.
bereidingswijze: Dit kan al de dag vantevoren. Maak
eerst de mosterdboter door de boter (op kamertemperatuur) zacht en romig te
roeren. Voeg tijdens het roeren de mosterd toe. Roer daarna de tuinkruiden
erdoor. Laat de boter even in de koelkast opstijven. Vorm er een rol met een
doorsnede van circa 3 centimeter van. Verpak de rol in folie en leg hem in de
koelkast.
Maak de rollade droog en wrijf het vlees in met wat peper. Steek de rollade
aan het draaispit. Bestrijk de rollade met olie. Rooster de rollade onder de
ovengrill of boven het gloeiende houtskoolbed van de barbecue. Plaats het
draaispit, indien mogelijk, de eerste 5 minuten vrij dicht bij de warmtebron en
plaats het draaispit daarna iets verder van de warmtebron verwijderd. Reken op
een roostertijd van circa 40 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van het
vlees en ook van de gewenste gaarheid). Laat het vlees na het roosteren, verpakt
in aluminiumfolie, nog 10-15 minuten rusten. Snijd het daarna in plakken. Leg de
plakken zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op een voorverwarmde
schaal. Geef de in plakjes gesnede mosterdboter apart op een schaaltje
erbij.
TIP: geef er een gemengde salade en patates frites bij
|