ingrediënten:
- 4 kalfs-, lams- of varkensschnitzels, elk ca. 100 g;
- zout;
- versgemalen peper;
- 60 g boter;
- 1 eetl. Zaanse mosterd;
- 2 dl vleesfond, uit potje;
- 1 dl droge witte wijn, bijv. Pinot Blanc (Elzas)
- 4 eetl. crème fraîche
bereidingswijze: Maak het vlees droog en wrijf het in met
wat zout en peper. Verhit de boter en bak de schnitzels er aan weerszijden
lichtbruin in. Neem de schnitzels hierna uit de pan. Leg ze dakpansgewijs op een
beboterde ovenvaste schaal (met opstaande rand). Roer de mosterd, fond en wijn
door de bakboter en wacht tot alles aan de kook is gekomen. Roer alles krachtig
door en schenk het mengsel door een zeefje over het vlees. Plaats de schaal in
het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten op elke
schnitzel een eetlepel crème fraîche. Laat de schaal dan nog 3-4 minuten in de
oven staan. Dien het gerecht onmiddellijk daarna in de ovenschaal op. TIP:
geef gekookte doperwtjes met worteltjes en gekookte of gebakken kleine
(kriel)aardappeltjes erbij.
|