Ingrediënten:
- 150 g gekookte ham, in plakken;
- 150 g gebraden rosbief, in plakken;
- 100 g gebraden fricandeau, in plakken;
- 50 g salami of chorizo, in dunne plakjes;
- 1 flinke toef krulpeterselie.
Voor de saus: - 1 1/2 dl mayonaise;
- 1 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen;
- 1 theel. Zaanse mosterd;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 1 ei hardgekookt, ragfijn gehakt;
- 2 1/2 eetl. fijngehakte augurk, zoetzuur;
- 1 1/2 eetl. gesnipperde (bos)uitjes;
- 1 eetl. fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: Schik de
vleeswaren soort bij soort dubbel- gevouwen en dakpansgewijs op een grote
schaal. Schik een toefje peterselie als garnering erbij. Maak een saus door alle
daarvoor aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen. Verdeel de saus over
vier kommetjes en plaats ze bij de borden.
TIP: geef een eenvoudige
groene salade en/of een salade van aardappelen erbij.
|