ingrediënten:
- 4 kalfslappen, bij voorkeur gesneden van fricandeau, elk ca. 125 g;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- 60 g boter
- 1 dl droge witte wjn, bijv. Soave;
- 4 eetl. (kalfs)vleesfond, uit potje;
- 1 dl crème fraîche of slagroom;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 1 eetl. fijngesneden kervel, evt. uit potje.
bereidingswijze: Maak het vlees droog en wrijf het in met
wat zout en peper. Verhit de boter en bak de lappen er snel aan weerszijden
lichtbruin in. Neem het vlees even uit de pan. Verwijder de helft van de
bakboter. Voeg wijn en fond aan de resterende bakboter toe. Roer alles krachtig
door en breng alles tot aan het kookpunt. Leg het vlees terug in de pan. Temper
de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat de kalfslappen in circa 40
minuten zachtjes gaar smoren. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk
het smoorvocht door een zeefje in een pannetje. Voeg zout en peper toe en roer
de slagroom en daarna de peterselie en kervel erdoor. Breng alles aan de kook.
Leg het vlees op voorverwarmde borden. Schep de saus met de tuinkruiden erover.
Bestrooi de gerechten met bieslook.
TIP: geef er verschillende zomergroenten en licht gebakken
(kriel)aardappeltjes bij.
|