Ingrediënten:
- 750 g asperges, schoongemaakt;
- zout;
- 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt;
- 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
- 3 eetl. mayonaise;
- 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt;
- versgemalen witte peper;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 200 g gemengde sla;
- 2 eetl, fijngesneden bieslook;
- evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld.
Bereidingswijze: Zet de
asperges met ruim kokend water op. Voeg wat zout toe. Laat de asperges, met het
deksel op de pan, 10 minuten koken. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de
pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan. Laat de asperges
daarna uitlekken en koud worden. Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm. Schep
in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar. Roer in een kommetje
mayonaise en yoghurt tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout en peper toe, en
roer de peterselie erdoor. Schep de saus door de ingrediënten in de kom. Verdeel
de sla als bedjes over de borden. Schep de sla in het midden erop. Bestrooi de
salade met bieslook. Schik er eventueel in parten gesneden tomaten
bij.
TIP: geef sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.
|