ingrediënten:
- ca. 200 g gemengde (frisée) sla;
- 4 eetl, eenvoudige dressing (1 deel kruidenazijn, 3 delen olijfolie, zout,
witte peper en mespunt fijne mosterd);
- 2 bosuitjes, gesnipperd;
- 6 grote Hollandse tomaten, ontveld, vruchtvlees in repen gesneden;
- 150 g extra belegen of (snijdbare) oude Edammer kaas, in smalle reepjes
gesneden;
- 2 eetl. fijngesneden bieslook;
- 2 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd;
bereidingswijze:
Leg de sla in een kom. Sprenkel de dressing erover. Schep alles enkele malen
om. Verdeel de sla over de borden. Strooi er achtereenvolgens bosuitjes,
tomaten, kaas en de helft van de bieslook over. Halveer de eieren. Wrijf de
dooiers door een fijne zeef en roer ze samen met de rest van het bieslook door
de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de eihelften met de
mayonaise. Leg ze bovenop de salades.
|