Borlottibonen-pastasoep
Maaltijdsoep
Voor 4 personen
1 ui, grofgesneden
1 stengel bleekselderij, in plakjes
2 wortels, in schijfjes
5 eetlepels olijfolie
1 laurierblad
1 glas droge witte wijn
1 l groentebouillon
400 g tomatenblokjes uit blik
3 dl passata (gezeefde tomaten)
175 g kleine pasta, zoals farfalle of conchiglie
400 borlottibonen uit blik, uitgelekt
zout en zwarte peper uit de molen
250 g spinazie, dikke stelen verwijderd
geraspte Parmezaanse kaas
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit daarin ui, selderij en wortel op matig vuur tot de ui glazig is. Roer op tijd en stond. Doe het laurierblad, de wijn, de groentebouillon, de tomaten en de passata in de pan en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles 15 minuten pruttelen.
Voeg de bonen toe en laat ze warm worden in de soep. Zwier dan de pasta erbij, breng opnieuw aan de kook en laat de pasta beetgaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Doe de spinazie in de soep en laat alles nog twee minuten koken. Dien de soep op in voorverwarmde soepkommen en geef er de geraspte Parmezaaan bij.
Andere bonensoorten of zelfs kikkererwten kunnen voor deze soep gebruikt worden.
De soep kan verrijkt worden met stukjes gekookte pittige worst of stukjes bros gebakken ontbijspek of bacon. VegetariÎrs kunnen daarvoor gebakken, gerookte of gemarineerde tahoe toevoegen. Deze verrijking van de soep doe je wanneer de pasta beetgaar gekookt is.
|