Kastanjesoep
Ingrediënten
Bereidingswijze
Selderie grof hakken, de prei in ringen snijden en de ringen in 2-en snijden. Breng het water aan de kook. Maak in elke kastanje met een scherp mesje een sneetje in de zijkant en laat de kastanjes ongeveer 20 minuten meekoken. Haal ze daarna uit het water, verwijder de schil en ook het bruine velletje. Houd een paar kastanjes apart als versiering voor de soep.
De andere kastanjes in stukken snijden. De boter licht laten bruinen en hierin de kastanjestukken eventjes bruinen. Dan erbij doen: prei, selderijblad, ui, knoflook en laurierblad. Zachtjes smoren tot de boter geheel opgenomen is en dan eerst de bouillon erbij gieten en daarna de melk. Het geheel zachtjes laten koken tot de groenten en kastanjes zacht zijn. Giet de soep door een zeef. De soep moet creme-achtig zijn. Vind je de soep te dik, dan wat extra bouillon of melk erdoor roeren. Vlak vóór het opdienen de soep afmaken met zout, peper, nootmuskaat, en creme fraiche. (Daar niet alle kastanjes een even zoete smaak hebben, kun je eventueel wat poedersuiker toevoegen). Versier de soep met de achtergehouden kastanjes (heel of in plakjes gesneden).
Kastanjes kan je vinden, volgens fb-vrienden, gratis en voor niks.
|