Suteresi Chorba
Suteresi Chorba
Koude yoghurtsoep met waterkers en walnoten
Bulgarije
Voor 6 personen
3 bosjes waterkers
0,75 l kippenbouillon
50 g walnoten, fijngehakt
0,5 l yoghurt
zout en peper
citroensap
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
Was de bosje waterkers. Houd enige mooie blaadjes apart voor de garnituur. Verwijder van de rest de steeltjes en de gele blaadjes indien die voorkomen. Blancheer de blaadjes in 0,25 l van de kippenbouillon. Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine ne pureer tot een groene vloeibare massa. Laat volledig afkoelen.
Meng de waterkerspuree met de rest van de kippenbouillon, de fijngehakte walnoten en de yoghurt. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Schep de goed gekoelde soep in kommetjes of soepborden, en garneer net voor hetserveren met enige toefjes waterkers en een flinke lepel Bulgaarse yoghurt.
Bulgarije
Voor 6 personen
3 bosjes waterkers
0,75 l kippenbouillon
50 g walnoten, fijngehakt
0,5 l yoghurt
zout en peper
citroensap
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
Was de bosje waterkers. Houd enige mooie blaadjes apart voor de garnituur. Verwijder van de rest de steeltjes en de gele blaadjes indien die voorkomen. Blancheer de blaadjes in 0,25 l van de kippenbouillon. Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine ne pureer tot een groene vloeibare massa. Laat volledig afkoelen.
Meng de waterkerspuree met de rest van de kippenbouillon, de fijngehakte walnoten en de yoghurt. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Schep de goed gekoelde soep in kommetjes of soepborden, en garneer net voor hetserveren met enige toefjes waterkers en een flinke lepel Bulgaarse yoghurt.
|