Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    blogbert
    www.bloggen.be/blogber
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    liefdenetwerk
    www.bloggen.be/liefden
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    martijnwaignein
    www.bloggen.be/martijn
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodjes met ham en courgettes

    Ingrediënten

    Voor 8 stuks:

    • 3 eetl. olijfolie;
    • 1 flinke courgette; schoongeboend, grofgeraspt;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 250 g gekookte ham, dikke plakken, tot grove kruimels gehakt;
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • 8 ciabattabroodjes;
    • 6 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes gesneden.

    Bereidingswijze:
    Maak in een pannetje de olijfolie warm. Voeg de geraspte courgette toe en schep alles goed om. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan. Laat alles 5 minuten zachtjes smoren. Strooi er wat zout en peper over en schep bosuitjes en hamkruimels erdoor. Snijd de broodjes open. Schep het warme ham- en courgettemengsel op de onderste helften van de broodjes. Strijk het erover uit. Strooi basilicum erover en klap de broodjes daarna dicht.


    » Reageer (0)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken zalmfilets


    Ingrediënten:

    • 600 g gefileerde zalm, in vier gelijke plakken met een dikte van ca. 1 1/2 cm;
    • 1 eetl. limoen- of citroensap;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 30 g boter;
      2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 1 eetl. fijngesneden verse dille of bieslook.

     

    Bereidingswijze:

    Spoel de plakken zalm onder stromend koud water. Maak de zalm droog en wrijf ze in met limoen- of citroensap. Laat ze 10 minuten liggen. Maak de stukken dan opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Verhit boter en olie en bak de zalm in 5-6 minuten aan weerszijden goudbruin. Neem de filets uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden. Strooi er dille of bieslook over.
    TIP: geef er gekookte kleine (kriel)aardappeltjes, gesmolten boter en komkommersalade bij.


    » Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra vitamines ook op koude dagen niet nodig
    Geplaatst op Smulweb 12-10-2008

    De herfstige natte dagen zorgen voor druipende neuzen. Tijd voor een vitamine boost of…Wacht even! Ben je gezond? Eet je gevarieerd en dagelijks de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit? Laat dan de vitaminesupplementen maar zitten. Je krijgt door je voeding al voldoende vitamines en mineralen binnen. De supplementen voegen daaraan niets toe.


    Vitamine A, C, D, E en B-6 en de mineralen zink (Zn) en selenium (Se) dragen bij aan het in standhouden van een goede weerstand. Deze zitten in verschillende voedingsmiddelen zoals margarine (A, D, E), brood (B-6, Se, Zn), vis (D, Se), vlees (Zn, Se, B-6), fruit en groente (C). Alleen bij een ernstig tekort hiervan neemt de weerstand af en wordt de kans op een infectie groter. Eet je gezond en gevarieerd volgens de Schijf van Vijf, dan krijgt je lichaam voldoende voedingsstoffen binnen om gezond te blijven.

    Vitamine boost?
    Over weerstand, de mate waarin je lichaam bestand is tegen ziekten, doen veel verhalen de ronde. Zo zou je in de herfst en winter (als de `R` in de maand is) extra vitamines nodig hebben om niet ziek te worden. Dat was vroeger deels waar, omdat er in de winter geen verse producten beschikbaar waren en er niet altijd gezond voedsel was. Tegenwoordig kunnen we het hele jaar door verse en gezonde producten krijgen.

    Vitamine D
    Een andere risicovitamine in de wintermaanden was vitamine D, omdat ons lichaam deze aanmaakt onder invloed van zonlicht. Door boter op je brood te smeren, regelmatig vis te eten en de goede bak- en braadvetten te gebruiken, krijgen de meeste mensen toch nog voldoende vitamine D binnen. Een aantal specifieke groepen moeten wel extra vitamine D slikken, zoals jonge kinderen en senioren. Zij moeten daarom een supplement gebruiken.

    Teveel is niet goed
    Vitamines en mineralen zijn belangrijk maar teveel is niet goed. Zo wordt je niet minder verkouden door veel vitamine C te slikken. Ouderen die extra vitamines slikken hebben geen verminderende kans op een infectie. Een teveel aan supplementen kan zelfs een averechts effect hebben. Wil je gezond blijven, zorg dan dat je goed en gevarieerd eet, op tijd je rust neemt en voldoende beweegt. Wil je daarnaast toch een supplement slikken, kies dan voor één waar de dagelijks aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen (ADH) in zit.


    Bron: Voedingscentrum

    » Reageer (0)
    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille met eieren


    Ingrediënten:

    • 4 eetl. oljfolie,
    • 1 courgette, in blokjes (1 cm) gesneden;
    • 1 aubergine, in blokjes (1 cm) gesneden;
    • 150 g champignons, in plakjes gesneden;
    • 4 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden;
    • 1 rode en 1 groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden;
    • 2 grote uien, grofgesnipperd;
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • zout;
    • versgemalen zwarte peper;
    • 1 theel. verse tijmblaadjes;
    • 4 grote of 8 kleine eieren, hardgekookt, in plakjes gesneden;
    • 2 eetl. grofgehakte (blad)peterselie.

    Bereidingswijze:
    Verhit de olie en voeg courgette, aubergine, champignons, paprika's en uien toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 3 minuten bakken. Voeg knoflook toe en laat alles dan nog 1 minuut bakken. Strooi er wat zout en peper over en voeg tomaten en tijmblaadjes toe. Schep alles goed om. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles dan nog 5 minuten zachtjes smoren. Schep de ratatouille op voorverwarmde borden. Schik de eieren, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model, er bovenop. Bestrooi alles met peterselie.
    TIP: geef er knapperig (evt. zelf afgebakken) volkoren stokbrood bij.


    » Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ciabattabroodjes met tomaten en kaas


    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 voorgebakken ciabattabroodjes;
    • ca. 6 eetl. olijfolie;
    • 6 grote Hollandse trostomaten, ontveld, elk in 6 plakken gesneden;
    • 200 g Parmezaanse kaas, aan een stukje, geschaafd in vliesdunne plakjes;
    • versgemalen witte peper;
    • zout

    Bereidingswijze:

    Bak de broodjes, zoals op de verpakking is aangegeven in eigen oven af. Snijd de broodjes horizontaal open. Besprenkel de snijhelften met olijfolie. Gebruik er niet meer dan 3 eetlepels olie voor. Leg tomaten en kaas om en om dakpansgewijs op de broodjes. Strooi er wat peper en zout over. Besprenkel alles met niet meer dan 3 eetlepels olijfolie. Strooi er daarna basilicum over. Klap de broodjes vervolgens dicht en dien ze op.


    » Reageer (0)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsoesters met rode-wijnsaus

    Ingrediënten:

    • 3 dl rode wiin, bijv. Languedoc;
    • 3 dl (kalfs)vleesfond, uit potje;
    • 8 kalfsoesters, elk ca. 80 g;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 50 g boter;
    • 1 ui, gesnipperd;
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst;
    • 2 theel. bloem, gezeefd;
    • 1 eetl. fijngesneden bieslook.

    Bereidingswijze:

    Breng wijn en vleesfond aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot er door het indampen de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Maak de oesters droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de oesters in niet meer dan 10 minuten, boven een matig afgestelde warmtebron, aan weerszijden bruin. Neem ze uit
    de pan en verpak ze in aluminiumfolie. Verwijder de helft van de bakboter. Fruit de ui 3 minuten in de resterende boter. Voeg knoflook toe en roer na 1 minuut bloem erdoor. Schenk daarna het wijn- en fondresidu erbij. Blijf zo lang roeren tot een gebonden saus is verkregen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Leg de oesters op een voorverwarmde schaal. Schenk de saus door een zeefje erover. Bestrooi alles met wat bieslook.


    » Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons in roomsaus
    Ingrediënten:
    • 60 g boter;
    • 750 g kleine champignons,  schoongemaakt;
    • 2 sjalotjes, gesnipperd; 
    • 30 g bloem;
    • 2 1/2 dl groentebouillon, evt.  van tablet;
    • 1 1/2 dl slagroom;
    • zout;
    • versgemalen witte  peper;
    • enkele druppels  limoen- of citroensap;
    • 3 eetl. fijngehakte  (blad)peterselie

     

    Bereidingswijze:
    Verhit de boter en schep de champignons er bij gedeelten door. Strooi sjalottensnippers erover. Laat alles, onder voortdurend omscheppen 3 minuten bakken. Strooi bloem door een zeefje  erover. Schep hierna alles gedurende 1 minuut om. Schenk bouillon en slagroom erbij.
    Breng alles onder voortdurend roeren tot aan het kookpunt. Laat hierna alles nog 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg een scheutje extra bouillon toe indien blijkt dat de saus wat al te dik is uitgevallen. Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper. Voeg vlak voor het opdienen limoen- of citroensap toe en roer 2 eetlepels peterselie erdoor. Bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie.

    TIP: geef warm en knapperig (volkoren)stokbrood bij.


    » Reageer (0)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipsalade
    Photobucket Photobucket
    met dank aan Eef

    » Reageer (0)
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaassalade
    Photobucket Photobucket
    met dank aan Eef

    » Reageer (0)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met kaas en champignons
    Ingrediënten:
    • 250 g schelpjesmacaroni of andere kleine pastasoort;
    • zout
    • 500 g champignons, schoongemaakt, in vieren gesneden;
    • 3 eetl. olijfolie;
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst;
    • versgemalen witte peper,
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 200 g belegen Goudse kaas, in 6 plakken en daarna in piepkleine blokjes gesneden;
    • 3 eetl. eenvoudige dressing;
    • ca. 200 g gemengde sla, in kleine stukjes;
    • 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes;
    • 2 eieren

     

    Bereidingswijze:
    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta na het koken in een vergiet uitlekken. Spoel daarna koud water erover en laat de pasta goed uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Verhit de olie in een wok en roer de knoflook erdoor. Voeg onmiddellijk daarna de champignons toe. Laat ze, onder voortdurend omscheppen, 3 minuten bakken. Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout, peper en peterselie. Laat de champignons in een zeef uitlekken en afkoelen. Schep in een kom schelpjesmacaroni, champignons en kaas luchtig door elkaar. Schenk de dressing erover en schep de salade enkele malen om. Laat de salade, afgedekt met plasticfolie, een half uurtje in de koelkast staan. Verdeel de sla als bedjes op grote borden. Schep de salade in het midden erop en strooi tomatenblokjes erover. Bestrooi eerst alles met fijngehakte eieren en daarna met bieslook.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd wit- of bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkoek met bacon
    Ingrediënten:
    • 750 g grote aardappelen, geen afkokers;
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • 1 eetl. fijngehakte bladselderij;
    • 1 eetl. fijngehakte  (blad)peterselie;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper;
    • 250 g bacon, dunne plakken, in reepjes gesneden;
    • 5 eetl. olijfolie.

     

    Bereidingswijze:
    Maak de aardappelen droog. Snijd ze eerst in plakjes en vervolgens in reepjes. Leg de aardappelreepjes in een kom. Strooi er (weinig) zout en (meer) peper over en voeg knoflook en tuinkruiden toe. Schep alles enkele malen luchtig om. Verhit in een koekenpan de olie en laat de baconreepjes er goudbruin en knapperig in bakken. Laat de reepjes op keukenpapier  uitlekken. Verdeel de helft van de aardappelen zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de pan. Strooi de baconreepjes erover en verdeel er daarna de rest van de aardappelen over.
    Leg er een bordje op en druk alles vrij stevig aan. Bak de aardappelkoek boven een laag afgestelde warmtebron 20 minuten aan de ene en 10 minuten aan de andere kant. Snijd hem aan tafel in punten.


    » Reageer (0)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakte biefstuk met tuinkruiden


    ingrediënten:

    • 400 g gehakte biefstuk;
    • zout;
    • versgemalen witte peper,
    • 4 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 25 g boter;
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas;
    • 2 eetl ragfijn gesneden bieslook.

    bereiding:

    Maak de biefstuk aan met wat zout, peper en de helft van de peterselie. Vorm er vier ballen van. Plat de ballen iets af. Verhit boter en olie en wacht tot het schuim van de boter is weggetrokken. Bak de biefstukken in 4-5 minuten aan weerszijden bruin. Schep in een diep bord geraspte kaas, de rest van de peterselie en bieslook door elkaar. Wentel de biefstukken direct na het bakken door het mengsel. Leg de biefstukken op voorverwarmde borden.

    TIP: geef gemengde sla en knapperige gebakken of gefrituurde aardappeltjes erbij.
     


     


    » Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchbol met tonijn


    ingrediënten:

    • 1 grote witte broodbol (ca. 800 g);
    • 2 blikes tonijn (naturel, op water) samen ca. 450 g;
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 grote ui;
    • 16 zwarte olijven, ontpit;
    • 1 rode paprika,
    • ca. 5 eetl. olijfolie
    • zout;
    • versgemalen zwarte peper,
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;

    bereiding:

    Snijd de broodbol horizontaal in 5 plakken. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel het visvlees daarna met een vork in kleine stukjes. Gebruik de keukenmachine om van knoflook, ui, olijven en het vruchtvlees van de paprika een fijne pasta te maken. Roer er olijfolie, zout, peper en peterselie door. Bestrijk de vier onderste broodplakken met het mengsel. Verdeel de tonijn erover. Leg de broodplakken in het oorspronkelijke model op elkaar. Druk alles licht aan. Verpak de broodbol tot aan het gebruik in aluminiumfolie en leg hem in de koelkast. Snijd de broodbol aan tafel, net als een taart, in het gewenste aantal punten.


    » Reageer (0)
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schol in reepjes


    ingrediënten:

    • 500 g scholfilets, dwars  in vingerbrede reepjes  gesneden;
    • zout;
    • versgemalen witte peper; 
    • ca. 40 g boter;
    • 1 dl visfond, uit potje;
    • 1 dl droge witte wijn,  bijvoorbeeld Pinot Blanc  (Elzas);
    • 2 eetl. fijngeraspte oude (of overjarige) Goudse kaas;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie; 
    • 4 eetl droog kruim van witbrood (liever geen  paneermeel)

    bereiding:


    Beboter een ovenvaste schaal. Verdeel de vis over de bodem van de schaal. Strooi er wat zout en peper over. Breng visfond en wijn aan de kook.  Schenk het vervolgens over de visreepjes. Schep in een kom kaas, peterselie en broodkruim luchtig door elkaar. Strooi het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de visreepjes. Leg er hier en daar flintertjes boter op.
    Plaats de schaal niet al te dicht onder een reeds zeer hete ovengrill. Zodra zich een fraai korstje op  het gerecht heeft gevormd kan het worden opgediend.

    TIP: geef een eenvoudige groene sla en wat knapperig stokbrood erbij.


    » Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets met ham en verse roomkaas


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 250 g verse roomkaas (Mon Chou);
    • 3 eetl. slagroom of crème  fraîche;
    • 2 theel. Zaanse mosterd; 
    • 2 sjalotjes, ragfijn gesnipperd;
    • zout;
    • versgemalen peper;
    • 12 voorgebakken pistolets;
    • ca. 250 g rauwe
      (gedroogde) ham, 24 of meer dunne plakken.

    bereiding:

    Meng verse roomkaas met room, mosterd en sjalotjes. Voeg zout en peper toe. Snijd de pistolets overlangs open en bestrijk de snijhelften met het mengsel. Leg opgerolde  plakken rauwe ham op de onderste helften. Klap de pistolets dicht. Bak ze af in een hete oven (220°C) zoals op de verpakking is aangegeven (in circa 7 minuten).


    » Reageer (0)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T-bonesteak op de barbecue


    ingrediënten:

    • ca. 6 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 2 T-bonesteaks, elk ca. 650 g;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper.

     

    bereidingswijze:
    De T-bonesteak bestaat uit de lendewervel (T-bone) en de zijlende (entrecote) van het rund. Het vlees leent zich bij uitstek om te roosteren.  Voor vier personen zijn twee T-bonesteaks ruim voldoende.

    Schenk 5 eetlepels olie op een groot bord of schotel. Maak het vlees droog en snijd de vetranden met de punt van een scherp mesje op gelijke afstanden (circa 2 centimeter) diep in.
    Leg de T-bonesteaks in de olie. Keer het vlees na 5 minuten om en laat het dan nogmaals 5 minuten in de olie liggen.
    Bestrijk het rooster van de barbecue met een kwastje met olie. Rooster het vlees in circa 8 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees) aan weerszijden bruin. Bestrooi het vlees na het roosteren met wat zout en (veel) zwarte peper. Laat het vlees ten minste 5 minuten, eventueel afgedekt met aluminiumfolie, liggen voordat het wordt aangesneden.


    » Reageer (0)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomersalade met zalm en tomaten (maaltijdsalade)


    ingrediënten:

    • 500 g gefileerde verse zalm;
    • 3 citroenen, uitgeperst, gezeefd;
    • (zee)zout,
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 4 Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes;
    • 200 g groene (krop)sla, in stukjes gescheurd;
    • 3-4 eetl. eenvoudige dressing;
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • 1 1/2 eetl. kappertjes, uit potje, uitgelekt;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie; 4 eieren, hardgekookt, elk ei in 8 partjes.

     

    bereidingswijze:
    Snijd de zalm in dunne (circa 3 millimeter) plakken en vervolgens in lange smalle repen. Leg de zalmrepen in een kom. Strooi er zout en peper over en schep de zalm enkele malen om. Schenk het citroensap erover en schep alles nogmaals om. Schenk er daarna de olie over. Dek de kom af met plasticfolie en plaats hem ten minste 1 uur in de koelkast. Maak de sla aan met de dressing en verdeel het over vier borden. Strooi bosuitjes en tomaten erover. Laat de zalm even uitlekken. Leg de zalmreepjes in het midden op de slabedjes. Strooi kappertjes en peterselie over de zalm. Schik partjes hardgekookte eieren rondom de salades.


    » Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletjes met sperzieboontjes


    ingrediënten:

    • 2 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd;
    • 2 theet. sambal oelek;
    • 500 g sperzieboontjes, in stukjes van ca. 3 cm;
    • zout.
      Voor de omeletten:
    • 8 eieren;
    • versgemalen witte peper,
    • ca, 40 g boter;
    • 200 g bacon, in smalle reepjes.

     

    bereidingswijze:

    Verhit de olie in een wok en laat knoflook, sjalotten en sambal oelek er, onder voortdurend omscheppen, 1 minuut in bakken. Schep daarna de boontjes erdoor en laat alles dan, op dezelfde wijze   3 minuten bakken. Schenk er 11/2 deciliter water bij en laat alles zo lang zachtjes koken tot het water vrijwel geheel is verdampt. Voeg zout naar smaak toe.
    Klop eieren en 4 eetlepels water los. Voeg zout en peper toe. Bak in weinig boter 4 dunne omeletten. Laat in een droge koekenpan de baconreepjes zo lang bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep op elke omelet een deel van de boontjes. Strooi baconreepjes er over. Sla de omeletten daarna dicht en dien ze op.

    TIP: geef er warm en knapperig stokbrood bij.


    » Reageer (0)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde flensjes


    ingrediënten:

    • 100 g bloem, gezeefd;
    • zout;
    • 3 dl melk;
    • 2 eieren, losgeroerd;
    • ca. 75 g boter;
    • 300 g fijngeraspte worteltjes;
    • 200 g fijngeraspte belegen Goudse kaas;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;
    • versgemalen witte peper;
    • 3 dl slagroom.

     

    bereidingswijze:

    Maak van bloem, mespuntje zout, melk en eieren een glad beslag. Bak er in weinig boter 12 of 16 dunne flensjes van. Schep in een kom worteltjes, kaas, peterselie, wat zout en peper en 1 deciliter slagroom luchtig door elkaar. Strijk over elk flensje een deel van het mengsel. Rol de flensjes op. Leg ze stijf naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal. Schenk de rest van de room erover. Zet de schaal gedurende 18 minuten in een tot 180°C voorverwarmde oven.


    » Reageer (0)
    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote 'verwen' bol


    ingrediënten:

    • 1 grote witte broodbol, ca. 800 g;
    • 250 g (jonge) spinazie;
    • 250 g verse roomkaas (Mon Chou);
    • 2 eetl. augurkennat;
    • 2 eetl. Zaanse mosterd;
    • 3 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 200 g pastrami of pekelvlees;
    • 12 groene olijven, ontpit, in stukjes gehakt;
    • 100 g salami, tot kruimels gehakt;
    • 75 g Parmezaanse kaas, aan stukje, in vliesdunne plakjes;
    • 2 grote Hollandse trostomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes.

     

    bereidingswijze:
    Snijd de broodbol horizontaal in vijf plakken. Spoel de spinazie in ruim koud water. Maak de groente zo droog mogelijk (slacentrifuge).
    Neem de dikste stelen weg. Meng roomkaas met augurkennat, mosterd en peterselie. Bestrijk alle snijhelften van het brood met de pasta. Verdeel de spinazie over de onderste vier broodplakken. Beleg de onderste plak met de helft van de pastrami of het pekelvlees. Leg de volgende broodplak er bovenop en strooi er salamikruimels en gehakte olijven over. Leg de derde broodplak erop en beleg deze met Parmezaanse kaas en tomatenreepjes. Leg de vierde broodplak erop en schik de rest van de pastrami of het pekelvlees er op. Dek de bol af met het kapje. Druk alles vrij stevig aan. Snijd de broodbol net als een taart in punten.

     


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hertenman
    www.bloggen.be/hertenm
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    rss
    www.bloggen.be/rss
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    bigietie1951
    www.bloggen.be/bigieti
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs