Ingrediënten:
- 600 g gefileerde zalm, in vier gelijke plakken met een dikte van ca. 1 1/2
cm;
- 1 eetl. limoen- of citroensap;
- zout
- versgemalen witte peper;
- 30 g boter;
2 eetl. (zonnebloem)olie; - 1 eetl. fijngesneden verse dille of bieslook.
Bereidingswijze:
Spoel de plakken zalm onder stromend koud water. Maak de zalm droog en wrijf
ze in met limoen- of citroensap. Laat ze 10 minuten liggen. Maak de stukken dan
opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Verhit boter en olie en bak
de zalm in 5-6 minuten aan weerszijden goudbruin. Neem de filets uit de pan en
leg ze op voorverwarmde borden. Strooi er dille of bieslook over. TIP: geef
er gekookte kleine (kriel)aardappeltjes, gesmolten boter en komkommersalade
bij.
|