Ingrediënten
Voor 8 stuks:
- 3 eetl. olijfolie;
- 1 flinke courgette; schoongeboend, grofgeraspt;
- zout
- versgemalen witte peper;
- 250 g gekookte ham, dikke plakken, tot grove kruimels gehakt;
- 2 bosuitjes, gesnipperd;
- 8 ciabattabroodjes;
- 6 verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes gesneden.
Bereidingswijze: Maak in een pannetje de olijfolie warm. Voeg de geraspte
courgette toe en schep alles goed om. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de
pan. Laat alles 5 minuten zachtjes smoren. Strooi er wat zout en peper over en
schep bosuitjes en hamkruimels erdoor. Snijd de broodjes open. Schep het warme
ham- en courgettemengsel op de onderste helften van de broodjes. Strijk het
erover uit. Strooi basilicum erover en klap de broodjes daarna dicht.
|