Ingrediënten:
- 4 eetl. oljfolie,
- 1 courgette, in blokjes (1 cm) gesneden;
- 1 aubergine, in blokjes (1 cm) gesneden;
- 150 g champignons, in plakjes gesneden;
- 4 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden;
- 1 rode en 1 groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in smalle
reepjes gesneden;
- 2 grote uien, grofgesnipperd;
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
- zout;
- versgemalen zwarte peper;
- 1 theel. verse tijmblaadjes;
- 4 grote of 8 kleine eieren, hardgekookt, in plakjes gesneden;
- 2 eetl. grofgehakte (blad)peterselie.
Bereidingswijze: Verhit de olie en voeg courgette, aubergine, champignons,
paprika's en uien toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 3 minuten
bakken. Voeg knoflook toe en laat alles dan nog 1 minuut bakken. Strooi er wat
zout en peper over en voeg tomaten en tijmblaadjes toe. Schep alles goed om.
Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles dan nog 5 minuten
zachtjes smoren. Schep de ratatouille op voorverwarmde borden. Schik de eieren,
zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model, er bovenop. Bestrooi alles met
peterselie. TIP: geef er knapperig (evt. zelf afgebakken) volkoren stokbrood
bij.
|