ingrediënten:
- 500 g scholfilets, dwars in vingerbrede reepjes gesneden;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- ca. 40 g boter;
- 1 dl visfond, uit potje;
- 1 dl droge witte wijn, bijvoorbeeld Pinot Blanc (Elzas);
- 2 eetl. fijngeraspte oude (of overjarige) Goudse kaas;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 4 eetl droog kruim van witbrood (liever geen paneermeel)
bereiding:
Beboter een ovenvaste schaal. Verdeel de vis over de bodem van de schaal.
Strooi er wat zout en peper over. Breng visfond en wijn aan de kook. Schenk het
vervolgens over de visreepjes. Schep in een kom kaas, peterselie en broodkruim
luchtig door elkaar. Strooi het mengsel zo gelijkmatig mogelijk over de
visreepjes. Leg er hier en daar flintertjes boter op. Plaats de schaal niet
al te dicht onder een reeds zeer hete ovengrill. Zodra zich een fraai korstje
op het gerecht heeft gevormd kan het worden opgediend.
TIP: geef een eenvoudige groene sla en wat knapperig stokbrood erbij.
|