ingrediënten:
- 1 grote witte broodbol (ca. 800 g);
- 2 blikes tonijn (naturel, op water) samen ca. 450 g;
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui;
- 16 zwarte olijven, ontpit;
- 1 rode paprika,
- ca. 5 eetl. olijfolie
- zout;
- versgemalen zwarte peper,
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
bereiding:
Snijd de broodbol horizontaal in 5 plakken. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel
het visvlees daarna met een vork in kleine stukjes. Gebruik de keukenmachine om
van knoflook, ui, olijven en het vruchtvlees van de paprika een fijne pasta te
maken. Roer er olijfolie, zout, peper en peterselie door. Bestrijk de vier
onderste broodplakken met het mengsel. Verdeel de tonijn erover. Leg de
broodplakken in het oorspronkelijke model op elkaar. Druk alles licht aan.
Verpak de broodbol tot aan het gebruik in aluminiumfolie en leg hem in de
koelkast. Snijd de broodbol aan tafel, net als een taart, in het gewenste aantal
punten.
|