Ingrediënten:
- 60 g boter;
- 750 g kleine champignons, schoongemaakt;
- 2 sjalotjes, gesnipperd;
- 30 g bloem;
- 2 1/2 dl groentebouillon, evt. van tablet;
- 1 1/2 dl slagroom;
- zout;
- versgemalen witte peper;
- enkele druppels limoen- of citroensap;
- 3 eetl. fijngehakte (blad)peterselie
Bereidingswijze: Verhit de boter en schep de champignons er bij gedeelten
door. Strooi sjalottensnippers erover. Laat alles, onder voortdurend omscheppen
3 minuten bakken. Strooi bloem door een zeefje erover. Schep hierna alles
gedurende 1 minuut om. Schenk bouillon en slagroom erbij. Breng alles onder
voortdurend roeren tot aan het kookpunt. Laat hierna alles nog 5 minuten
zachtjes sudderen. Voeg een scheutje extra bouillon toe indien blijkt dat de
saus wat al te dik is uitgevallen. Breng het gerecht op smaak met wat zout en
peper. Voeg vlak voor het opdienen limoen- of citroensap toe en roer 2 eetlepels
peterselie erdoor. Bestrooi het gerecht met de rest van de
peterselie.
TIP: geef warm en knapperig (volkoren)stokbrood bij.
|