Ingrediënten:
- 3 dl rode wiin, bijv. Languedoc;
- 3 dl (kalfs)vleesfond, uit potje;
- 8 kalfsoesters, elk ca. 80 g;
- zout
- versgemalen witte peper;
- 50 g boter;
- 1 ui, gesnipperd;
- 1 teentje knoflook, uitgeperst;
- 2 theel. bloem, gezeefd;
- 1 eetl. fijngesneden bieslook.
Bereidingswijze:
Breng wijn en vleesfond aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot er door
het indampen de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Maak
de oesters droog en wrijf ze in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de
oesters in niet meer dan 10 minuten, boven een matig afgestelde warmtebron, aan
weerszijden bruin. Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
Verwijder de helft van de bakboter. Fruit de ui 3 minuten in de resterende
boter. Voeg knoflook toe en roer na 1 minuut bloem erdoor. Schenk daarna het
wijn- en fondresidu erbij. Blijf zo lang roeren tot een gebonden saus is
verkregen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes
koken. Leg de oesters op een voorverwarmde schaal. Schenk de saus door een
zeefje erover. Bestrooi alles met wat bieslook.
|