Ingrediënten:
- 250 g schelpjesmacaroni of andere kleine pastasoort;
- zout
- 500 g champignons, schoongemaakt, in vieren gesneden;
- 3 eetl. olijfolie;
- 1 teentje knoflook, uitgeperst;
- versgemalen witte peper,
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 200 g belegen Goudse kaas, in 6 plakken en daarna in piepkleine blokjes
gesneden;
- 3 eetl. eenvoudige dressing;
- ca. 200 g gemengde sla, in kleine stukjes;
- 2 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes;
- 2 eieren
Bereidingswijze: Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in
ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta na het koken in een
vergiet uitlekken. Spoel daarna koud water erover en laat de pasta goed
uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Verhit de olie in een wok en roer de
knoflook erdoor. Voeg onmiddellijk daarna de champignons toe. Laat ze, onder
voortdurend omscheppen, 3 minuten bakken. Bestrooi ze tijdens het bakken met wat
zout, peper en peterselie. Laat de champignons in een zeef uitlekken en
afkoelen. Schep in een kom schelpjesmacaroni, champignons en kaas luchtig door
elkaar. Schenk de dressing erover en schep de salade enkele malen om. Laat de
salade, afgedekt met plasticfolie, een half uurtje in de koelkast staan. Verdeel
de sla als bedjes op grote borden. Schep de salade in het midden erop en strooi
tomatenblokjes erover. Bestrooi eerst alles met fijngehakte eieren en daarna met
bieslook.
TIP: geef sneetjes licht geroosterd wit- of bruinbrood
erbij.
|