Broodpudding of 'poting'
In de wandelgangen heb ik al vernomen... 't is allemaal goed en wel, maar jullie van Achturencultuur, voorzien nooit een dessert...
Hieronder volgt het eerste 'einde van de maand menu'.
Broodpudding of in het Kortrijks 'poting'!
Iedereen kent de situatie... het brood is niet meer te eten want het is te oud (je kan nu nog op weinig plaatsen goed brood vinden)! Als alleenstaande heb je altijd enkele sneetjes over... Niet wegwerpen hoor! Desnoods in de diepvries stoppen dat brood!
Nodig?
- ongeveer een half brood (in kleine stukjes breken) - 75 cc melk (halvolle voor de goedkoop) - 1 pakske vanillesuiker - bruine suiker (kunstmattige zoetstof mag ook, dan bespaar je nog op de kledij...) - peperkoek - speculoos of andere koekjes (meegenomen vanop café?, van bij de koffie, het melkje kan je erook in klutsen) - desnoods een wafel gewonnen op één of andere kaarting - zelfrijzende bloem (twee soeplepels) - desnoods een pakje 'baking powder' - gedroogde rozijnen, abrikozen, vijgen die laat je best enkele uren weken in water - een tweetal eieren op hun geheel (drie mag ook!)
Je neemt de bovenstaande nodigheden, doe in het in een pot en laat alles weken in de melk. Nu en dan ne keer doorroeren!
Giet het geheel in een beboterde vorm, de voorverwarmde oven in op een 200° en klaar is Kees na 45 minuten.
Het voordeel van dit gebaksel is dat de samenstelling niet zo 'nauw' steekt!
Frank
foto: socfo/frank mulleman
|