Aloo Chorchori Voor 2 personen
Voor het einde van de maand presenteren we een eenvoudig vegetarisch gerecht uit Bengalen, dat misschien wel aan onze beroemde Belgische keuken doet denken. Het recept is van sous-chef Sujit Bose van het Radisson Hotel in New Dehli.
200 g aardappel, in frietjes gesneden 100 g ui, in de lengte in reepjes gesneden 30 ml olie 1 theelepel kurkuma zout naar smaak 2 theelepels chilipoeder 100 ml water
Verhit de olie in een wok of een stevige braadpan. Voeg de ui toe en laat hem al roerend goudgeel kleuren. Voeg de aardappelreepjes toe en bak ze eveneens al roerend en omscheppend 3 tot 4 minuten. Bestrooi alles met kurkuma, zout en chilipoeder. Schenk het water erbij. Kook het geheel op een middelhoog vuur tot de aardappelen gaar zijn en het water geabsorbeerd hebben.
|