Amelander husselpot
Voor 4 personen
1 grote (grove) rookworst, in plakjes
25 g boter of margarine
2 dl water
1 dl kruidenazijn
4 uien, gesnipperd
3 zoetzure augurken, in plakjes
2 kruidnagels
1 blaadje laurier
500 g aardappelen, in grove stukken
500 g witte kool, in reepjes
Peper, zout
Laat de boter goed heet worden en bak daarin de plakjes worst snel bruin. Voeg de uien en de augurken toe. Laat even meebakken. Giet er eerst het water bij en dan de azijn. Doe kruidnagel, laurier, peper en zout in de pan. Breng aan de kook. Voeg aardappelen en witte kool toe, breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat de husselpot 30 minuten koken. Proef af op smaak en voer eventueel zout en peper toe. Geef er grof boerenbrood besmeerd met mosterd bij.
|