Papas Rellenas
Aardappelpuree met vulling (Peru)
Voor 6-8 personen
1 kg aardappels
1 ei
Een scheutje melk
Voor de vulling
Olie
300-500 g lamsgehakt, grof gemalen
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
2 hardgekookte eieren, fijngeprakt
10 zwarte olijven, fijngehakt
50 g rozijnen, geweekt in water
1 snufje komijnpoeder
Peper en zout
Sesamzaad of amandelsnippers
Kook de aardappels gaar, pureer ze, roer het losgeklopte ei erdoor tot een gladde puree. Gebruik zonodig een scheutje melk. Laat de puree wat afkoelen
Bak het gehakt rul en bruin in de hete olie. Voeg ui en knoflook toe en laat die 10 minuten mee fruiten. Roer op tijd en stond. Doe fijngeprakt ei, gehakte olijven en rozijnen toe. Roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje komijn, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk een ovenvaste schaal met olijfolie. Doe de helft van de puree in de schaal. Leg daarop de vulling en druk ze goed aan. Bedek van met de rest van de puree en strijk de bovenkant glad. Sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi met sesamzaad of amandelschilfers en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten warm worden en goudbruin kleuren.
|