Soupe Nosse Pèron
Voor 6-8 personen
2 preien, grof gesneden
1 selder, grof gesneden
250 g zurkel
100 g boter
3 aardappelen, geschild en gevierendeeld
2 l water
een handvol posteleinblaadjes
50 g verse erwtjes
1 eetlepel gehakte peterselie
2 dl room
2 eierdooiers
peper en zout
Stoof de zurkel, prei en selder even aan in de helft van de boter. Giet er het water over. Doe de aardappelkwarten erbij. Kruid met peper en zout naar smaak. Breng alles aan de kook en temper het vuur. Mix de soep wanneer de aardappelen gaar zijn, of draai door de roerzeef (de passé-vite) en duw ze dan door de puntzeef (de chinois).
Stoof de erwtjes en de posteleinblaadjes aan in de rest van de boter.
Klop in een kommetje de room door de eierdooiers. Schep twee eetlepels bij dit mengsel en roer goed. Schenk dit bij de soep en laat ze al roerend binden. Doe eerst de posteleinblaadjes bij de soep en dan de erwtjes. Versier met gehakte peterselie. Dien op.
|