|
Kool met kokosnoot Voor 4 tot 6 personen
2 eetlepels plantaardige olie 2 laurierblaadjes 3/4 theelepel hele komijnzaadjes 1-2 groene Spaanse pepertjes, gehakt 750 g witte kool, in reepjes gesneden 3/4 theelepel zout 1/3 theelepel suiker 3 eetlepels gemalen gedroogde kokosnoot 1/2 theelepel gemalen komijn Verhit de olie en fruit daarin laurierblaadjes, komijnzaad en de Spaanse pepertjes gedurende enkele seconden. Voeg kool, zout en suiker toe. Meng alles goed. Zet het deksel op de pan en laat de kool op een middelmatige vuur in zon 15 minuten half gaar worden. Voeg nu kokospoeder en gemalen komijn toe. Laat de kool nog 15 minuten verder garen onder voortdurend roeren ; alle vocht moet uiteindelijk verdampt zijn. Verdeel dit Indische gerecht eerlijk onder alle eters. Wat geef je erbij ? Niets, dit is de volledige maaltijd!
Johan,
foto: socfo/hildelamon
|