Maandmenu juli 2009
Komende zondag kunnen we terug ons ding doen in het stemhokje. Peter Mertens is de voorzitter van PVDA+. Met Achturencultuur konden we Peter dwingen, tussen de debatten door op tv, radio, Volkshuizen en markten, om nog eens thuis te zijn en voor vrouwlief een lekkere salade klaar te maken.
Frank Mulleman,
Het revolutionaire keukenrecept van Peter Mertens:
SLAATJE MET KIWI-MODEL EN REUZENGARNALEN
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 reuzengarnalen (het moeten niet altijd de kleine garnalen zijn die het bekopen)
- 15 kerstomaatjes (die rode bolletjes zijn geen clownsneuzen)
- 2 kiwi's (voor goede kwaliteit en betaalbare prijs)
- een halve liter water, een snuifje zout en 1 ei
- 50 gr veldsla
- 1 tomaat
- cocktailsaus
Bereidingswijze:
- was de veldsla en de kerstomaatjes, schik ze op het bord
- kook de reuzengarnalen in een pan water met zout, laat afkoelen en schik ze op het bord
- met het wit en geel van het hardgekookte ei kan je het witte sterretje maken en de gele pijl, een schijfje tomaat als rode achtergrond
- snij 1 kiwi in plakjes, en werk 1 kiwi met een schilmesje af in stervorm
tot een mooi kiwi-model
- versier het bord met hier en daar een kwakje cocktailsaus
Met smakelijke groeten,
Peter,
Over de auteur:
Behalve bedenker van indrukwekkende keukenrecepten is Peter Mertens ook nog voorzitter van de PVDA en schrijver van het boek "Op mensenmaat - stof voor een socialisme zonder blauwe plekken." Zijn inspiratie voor dit recept haalde hij in Nieuw-Zeeland bij het Kiwi-model: goede en goedkope geneesmiddelen door openbare aanbesteding.

|