Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hetlevenvaneenblondje
    www.bloggen.be/hetleve
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    oude_aandelen
    www.bloggen.be/oude_aa
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandenu: Bouillon met gehaktballetjes en zuurzoet konijn.
    Bouillon met gehaktballetjes en zuurzoet konijn.        

    Sicilië

    Pallottine in brodo
    voor 6 personen

    250 runds-, kalfs- of lamsgehakt
    40-75 g geraspte ui
    30 g broodkruim
    1 ei
    3 eetlepels geraspte pecorino
    zout, peper uit de molen
    1,5 l krachtige vleesbouillon
    900 g gekookte, gehakte krulandijvie
    150 g al dente gekookte kleine pasta

       Droog je tranen en werk de geraspte ui door het gehakt.  Maak het verder aan met broodkruim, ei, geraspte kaas, peper en zout naar smaak.  Draai er kleine balletjes van 1 cm diameter van en zet weg tot gebruik.
       Doe bouillon en andijvie in een grote pan, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.  Doe de gehaktballetjes voorzichtig in de soep en laat alles 20 minuten pianissimo sudderen.  Voeg de pasta toe en laat ze 5 minuten meewarmen.
    De soep kan gegarneerd worden met gehakte peterselie, desgewenst.
       De gehaktballetjes kunnen ook eerst gebakken worden in olijfolie en/of boter tot ze een mooi bruin kostje hebben en dan in de soep gedaan worden ; dan moet de soep slecht 15 minuten pruttelen.

    Zoetzuur konijn          
    Coniglio all' agrodolce
    voor 6 personen

    2 konijnen, elk ca. 1,5 kg, in porties versneden
    1 grote ui, in plakken
    2 stengels bleekseldrij, gehakt
    2 wortels, gekakt
    2 laurierbladen
    5 eetleps olijfolie
    2,5 dl rode wijnazijn plus nog wat
    2,5 dl droge rode wijn
    60 g reuzel of 125 g pancetta, in blokjes
    2 uien, in plakken
    2-3 ansjovisfilets uit olie, uitgelekt, fijngehakt
    3-4 verse saliebladen, indien gewenst
    12 groene olijven, ontpit
    3 eetlepels kappertjes, afgespoeld, uitgelekt
    75 g pijnboompitten
    100 g rozijnen, in heet water geweld, uitgelekt
    suiker

       Begin de dag ervoor.  Doe de stukken konijn in een zuurbestendige schaal ; aluminium komt dus niet in aanmerking, wel glas, aardewerk of roestvrij staal.  Doe er de ui, bleekseldrij, wortel, laurierblaadjes, een paar eetlepels olie, 2,5 dl rode wijnazijn en zoveel rode wijn bij dat alles onderstaat.  Dek af en zet een nacht in de koelakst.  Haal minstens 2 uur voor het koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.  
       Neem de stukken konijn uit de marinade. en dep ze droog met keukenpapier.  Bestrooi met zout en peper.  Zeef de marinade en zet apart.  Verhit de overgebleven olie in een pan op hoog vuur.  Bak de stukken konijn in porties rondom bruin.  Zet de stukken konijn opzij. 
       Verhit de reuzel of bak de pancetta uit indezelfde pan op middelhoog vuur.  Fruit de ui daarin in ongeveer 10 minuten glazig.  Voeg ui toe en desgewenst salie en fruit nog enkele minuten.  Doe de stukken konijn weer in de pan.  Giet er zoveel van de marinade bij dat de stukken konijn bijna onder staan.  Laat ze in ongeveer een half uur gaar smoren.  Doe olijven, kappertjes, pijnboompitten en rozijnen erbij en laat een paar minuten sudderen.  Neem de stukken konijn uit de pan indien de saus te dun is en houd ze warm.  Kook de saus op hoog vuur in tot de gewenste dikte.  Breng op smaak met zout en peper.  Proef de saus en voeg zo nodig suiker of azijn toe voor een uitgebalanceerde zoetzure saus.
       Geef er knapperig brood bij. 


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs