zalm papillot met asperges
Op de eerste mei had onze huiskok, Johan, een baaldag
en terecht hoor! De dag ervoor roerde hij niet meer in potten, de dag erna, was hij nog aan het uitrusten van tenten opzetten en afbreken
. gezien zijn leeftijd en engagement moet hij een beetje rusten.
Dus neemt een andere redacteur/fotograag/ook versleten van de eerste mei een stukje (of twee over).
zalm papillot met asperges
nodig:
- zalm natuurlijk, of een andere vis,
- een scheut witte wijn
- tomaat klein gesneden
- paprika klen gesneden
- look
- uien, in mijn geval laisekes
- citroen of citroenkruid
- kruiden met peper, koreander en wat je maar in huis hebt
- of nog iets anders
.
- asperges
- rijst of aardappel of brood of deegwaren
- voor de saus: deze keer voor een lichte saus met producten uit Wevelgem (soja van Alpro)
- wijn wit
Bereiding:
Maak de papillot. Hoe? Genoeg, liefst dubbel, aluminiumfolie, neem de zalm, voeg de tomaat, rode peper, look, ajuin, citroen kuid erbij
en dan nog verder uw keuze! Dus maak een omslag ermee.
Voor het afdekken van de folie nog een scheut witte droge wijn bijvoegen.
Plaats de zalmfilets, of een andere vis, in de oven - warmelucht - voor een 30 tot 35 min.
Kook de asperges. Natuurlijk moet je buitenste 'vellekes' eerst verwijden en de harde stukken van het uiteinde. Ik gebruik een stoomoven, dus voor mij is het een 12 minuten. Bij het koken in de stoomoven doe ik er nog een hoop verse kruiden op hoor,
Voor het sausje: normaal gezien eet iedere aspergeliefhebber er tenminste een gekookt ei bij
. jammer, ik hou niet van gekookte kippen voor hun geboorte. Dus is het iets met saus op basis van soja.
In een pan een beetje ui, geplette look, kruiden naar goesting - voor mij een eetlepel curry - en het geheel stoven. Soja-melk bijvoegen, om het op te dikken, een beetje bloem en boter, en natuurlijk een goeie scheut witte wijn. Roeren is de de boodschap!
Het is simpel, je kan er iedere weg mee op
. en vooral het is 'wreed lekker' (volgens Hilde). Dus
.
Frank
|