Falafel
Echt iets uit het Midden-Oosten, vegetarische kroketten die goed passen met een salade en pitta-brood. Lekker, gezond en zeer voedzaam.
Nodig:
- 1 kopje kikkererwten (een nacht laten weken in water) - 1 kopje witte bonen ( 24 uur laten weken in water) - 1 ui - 2 teentje look - 1 theelepel komijn-poeder - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 1 theelepel korianderpoeder of fijngehakte koriander - peper en zout
Laat de bonen minstens 24 uur weken in water en de kikkerwerwten minstens 1 nacht. Laten uitlekken en doe ze samen in de keukenrobot.
Toevoegen van de fijngehakte ui en look en alles fijn mixen.
De rest toevoegen en een half uurtje laten rusten.
Maak er dan bolletjes van ongeveer 4 cm en bakken in een frituur van 180° tot ze mooie goudbruin zijn.
In het Midden-Oosten bestaat er in 'instrument' om de falafel op goeie maat te krijgen. Zie foto. Dit ding kan je kopen bij de gespecialiseerde buitenlandse winkels en natuurlijk in het Midden-Oosten!
Je kan de falafel ook gemakkelijk invriezen, dus wat meer maken kan geen kwaad. Zorgen dat ze niet aan elkaar kleven!
Smakelijk,
Frank Mulleman,
foto: socfo/frank mulleman
|