Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • LP Boon - tentoonstelling - Achturenhuis -
  • Spaanse burgeroorlog
  • bruggepensioneerden eco watcher... deel 154
  • Corona wat?
  • Kafka, gedicht voor 'ik Caroline'
  • De toestand is hopeloos, maar niet enstig!
  • ambtenaren in de frontlinie tegen.... Corona!
  • Corona - stopzetting Achturencultuur
  • Ik Caroline!
  • Opinie: Engagement of Meritocratie?
  • Arm maar proper deel 144
  • sport is de spiegel van de maatschappij - deel 143
  • Nieuwjaar 20 PVDA Kortrijk
  • KWARTDRAAI LINKS (deel 140)
  • voorsmaakje van achturencultuur
  • kwartdraai links 135
  • kwartdraai links 134
  • kwartdraai links deel 133
  • Kwartdraai links 22 nov 19
  • .De bruggepensioneerde economiewatcher( 15 November 2019)
  • KWARTDRAAAI LINKS (deel 127)
  • Amougies 50 jaar geleden... getuigenis
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • ABVV Westvlaanderen
  • Linx+ Westvlaanderen
  • Pittig nieuws uit de stad Kortrijk
  • Ongetwijfeld het beste restaurant in Kortrijk
  • Franse krant - ieder jaar gaan we naar hun feest
  • 1 mei te Kortrijk
  • ACOD
  • de website voor syndicalisten!
  • ACOD West-Vlaanderen
  • Kortrijk, een andere kijk door Frans Lavaert
    Foto
  • uniek reiscafé in Kortrijk - Antipode
  • Reflex
  • ook in ieper bestaat linx+
  • meer dan bommen en granaten... SEMTEX
  • linx+ Harelbeke bestaat ook...
  • unie der zorgelozen kortrijk... sociaal, theater,... en zeer goed!
  • sociaal, links, strijdbaar... pvda!
  • Viva SVV Kortrijk
  • Live @ Kortrijkse gemeenteraad
  • nog een andere visie over kortrijk
  • internationale solidariteit...het FOS
  • een nieuwe wereld in persland... de Wereld Morgen..
  • Vonkisten aller landen....
  • philippe decoenbe blogt
  • MO noord/zuid tijdschrift...
  • 15 decemberbeweging
  • Wakker Kortrijk of satire??
  • Kortrijk scheef bekenen, satire of waarheid?
  • CC Marianne ook in Kortrijk
  • Op reis... Eerst Wegwijzer Brugge effe surfen... Praktische reistips van reizigers!
  • vrijzinnig centrum Mozaïk Kortrijk
  • buda - de betere fim, optredens,... in K-town
  • Pittem en zijn Gaucho's...
  • Marke = Van De Wiele & ferro van het ABVV
  • Cultuur en zijn web
  • granma - de gazet uit Cuba
  • Lieven Vanhoutte beziet het leven, zoals het is...
    Foto
    linx+ links
  • roeselare - de brug
  • foto streuvels Avelgem
  • cc geluwe
  • cc harelbeke
  • cc ieper
  • gaucho's uit pittem
  • cc marianne
  • linx+ westvlaanderen
  • linx+ nationaal
  • De Brug Kortrijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    toonhermans
    www.bloggen.be/toonher
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    mnmradio
    www.bloggen.be/mnmradi
    Zoeken in blog

    achturencultuur
    de culturele centrale - aangesloten bij linx+ - van acod Kortrijk
    Achturencultuur is de culturele centrale van ACOD Kortrijk - aangesloten bij Linx+.
    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pindasoep - Geroosterd Prairiehoen - Gesauteerde Wilde Paddestoelen

    Pindasoep

    Voor 6 personen

    3 cups droog geroosterde ongezouten pindas, fijngehakt

    3 cups kippenbouillon

    3 cups melk

    gehakte verse bieslook om te garneren

    Amerikanen rekenen ongeveer alles in cups. 1 cup heeft een inhoud van 240 ml ; dat is 10 ml minder dan een pilsglas.

    Indien je geen geroosterde ongezouten pindas vind, dan kun je gewone aardnoten gebruiken Pel de aardnoten en verwijder de vliesjes. Zet een droge pan op het vuur en rooster daarin de pinda’s terwijl de pan heen en weer schud. Pas op voor aanbranden en laat de geroosterde pindas niet in de pan.

    Doe de pindas, de kippenbouillon en de melk in een soepkom. Breng al roeren aan de kook. Zet het vuur middelmatig en kook de soep 5 minuten terwijl je blijft roeren. Zet het vuur laag en laat de soep nog 10 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi de bieslook over de soep en serveer.

    Geroosterd Prairiehoen van de Pawnees

    2 braadkippen van 1 kg elk

    zout en peper

    2 cups selderiestengels, in blokjes

    2 cups gehakte ui

    3-4 eetlepels gehakte verse salie

    6 eetlepels vloeibare honing

    6 middelgrote zoete aardappelen

    Gehakte verse bieslook

    1,5 eetlepel gepelde zonnebloempitten, licht geroosterd

    Meng selderiestengel, ui en salie. Kruid de kippen van binnen en van buiten met peper en zout. Stop het groentemengsel in de beide kippen. Bind de kippen op.

    Boen de zoete aardappelen onder stromend water de droog ze af. Prik met een vork 1 of 2 keer in elke aardappel.

    Strijk elke kip in met 1 eetlepel van de honing. Leg de kippen in een ruime, licht ingevette ovenschotel. Leg de aardappelen aan de zijkanten van de ovenschotel. Zet de ovenschotel in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 40 minuten ; wanneer je in het dikste van een kippenbil prikt en het sap dat eruit loopt is helder, dan is de kip gaar. De aardappelen test je met een vork. Schep af en toe tijdens het roosteren de vrijgekomen vetstof over de kippen.

    Haal de schotel uit de oven. Maak sneetjes in de aardappelen en duw ze aan de uiteinden naar het midden (oei wat is dat heet) zodat ze open staan. Besprenkel ze met de overgebleven honing en strooi bieslook en zonnebloempitten erover, zoveel mogelijk in de ontstane holte. Strooi er nog wat zout en peper over. Serveer en geef er wilde paddestoelen bij.

    Gesauteerde Wilde Paddestoelen

    4 plakjes ontbijtspek of gerookt spek

    400 g gemengde paddestoelen, naar keuze

    5 lente-uitjes, schoongemaakt en in stukjes van zo’n 3 cm

    zout en peper naar smaak

    Smelt het spek uit op een heel matig vuur. Haal het spek uit de pan en zorg dat het spekvet in de pan blijft. Snijd de plakjes spek in stukjes.

    Verhit het spekvet op middelhoog vuur. Sauteer de schoongemaakte en eventueel in stukken gesneden paddestoelen samen met de stukjes lente-ui gedurende 1 tot 2 minuten, tot ze net zacht zijn. Meng er de stukjes spek onder en breng op smaak met zout en peper alvorens te serveren.

    Alle gerechten komen uit Noord-Amerika, van bij de Indianen. Voor nagerecht doe je maar een cake met noten, appel of een andere fruitsoort, recepten genoeg. Zo zie je maar dat mensen wel verschillen, maar niet zo heel veel.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Openbare Diensten zijn broodnodig!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2020
  • 05-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Goedemiddag blogmaatje
  • hallo
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Genoten van deze blog...heel apart
  • Bezoekje met link

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs