Ijskoude avocadosoep
eenvoudig te bereiden, fris en vooral lekker! Ideaal in kleine kopjes, samen met andere aperitiefhapjes.
nodig (6 personen)
- 2 mooie rijpe avocado's (ze moeten zeer zacht zijn... dus enkele dagen vooraf kopen!) - halve liter kippenbouillon - 125 cl lichte room - een soeplepel gehakte dragon - een soeplepel gehakte kervel - peper en zout (en eventueel wat tabasco)
Snij de avocado middendoor en verwijder de pitten (en deze houden!)
Het zacht vruchtvlees verwijderen met een koffielepel, en daarna fijn mixen tot je een crême bekomt.
De crême mengen met de room, kippenbouillon en de dragon en kervel.
Het geheel kruiden met peper en zout (tabasco).
Volledig afdekken met plastiekfolie en in de frigo enkele uren vooraf bewaren. De pitten worden in de af te koelen soep gedaan, zo blijft de soepkleur zachtgroen.
Opdienen met geroosterd brood of beschuit.
Smakelijk,
Frank
|