Pasta van de houthakkersvrouw
Pasta Boscaiola
Voor 4 personen
500 g pasta
1 eetlepel olie
6 dikke plakken spek, fijngesneden
250 g champignons, in plakjes
6 dl slagroom
2 lente-uitjes, gesnipperd
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Kook de gekozen pasta in een pan met gezouten water al dente.
Maak ondertussen de saus. Verhit 1 eetlepel olie en bak daartin spek en champignons in 5 minuten goudbruin. Voeg een klein beetje slagroom toe en roer met een houten lepel de eventuele aanbaksels los. Doe de rest van de slagroom erbij, breng aan de kook en laat de slagroom op hoog vuur 15 minuten inkoken. De saus moet zo dik worden dat ze aan de bollekant van een lepel blijft hangen. Roer de lente-uitjes door de saus. Schep de saus door de afgegoten pasta en meng goed. Bestyrooi met peterselie en serveer.
Deze saus wordt meestal geserveerd met spaghetti, maar werkelijk elke pastasoort past erbij.
|