Amateurkok Frank Dhondt stelt voor:
Knibbels 1
Bloem, water, bruine suiker, boter en rozijnen.
Neem een kom en schep er een twintigtal soeplepels bloem in en een snuifje zout. Doe er water en rozijnen bij
en maak een halfvaste massa. Schep daaruit een kleine hoeveelheid deeg en
werp dit in kokend water. Zo bekomt je kleine bollen. Wanneer ze boven komen,
mogen ze eruit. Leg ze in een bord en laat ze afkoelen. Snij ze vervolgens in plakken van een halve centimeter en bak ze licht krokant in echte boter. Warm opdienen met een weinig botersaus en er bruine suiker over strooien.
Knibbels 2
bloem, flotjesmelk of karnemelk, rozijntjes, bruine poesuiker (casonade), boter.
deeg maken met flotjesmelk (afgeroomde) en voeg de rozijntjes toe.
de bolletjes gekookte deeg uitlekken op een linnen doek.
Voor het opdienen de boter smelten in een pan samen met bruine poesukker.
De balletjes worden daarin opgewarmd en lichtjes gecarameliseerd.
Knibbels 3
1/2 kg bloem
200 gr suiker, 125 gr rozijnjes, 100 gr boter,
1 lepeltje bakpoeder, 1/2 liter melk
Meng de bloem, suiker, krenten en het bakpoeder droog dooreen. Voeg er geleidelijk
aan de melk bij, zodat een vloeibaar deeg ontstaat. Laat de boter smelten
en voeg bij het deeg. grote bollen maken in de stijl van knoedels. Na het koken de knibbels laten afkoelen om nadien in
plakjes te snijden en te bakken in de pan zoals gebakken aardappelen.
Opdienen met bruine suiker.
Frank Dhondt
foto: socfo/frankmulleman - Frank Dhondt op 31.12.2009.
|