Pasta met citroen, ham en zwarte olijven
Voor 6-8 personen
0,5 dl vers citroensap
zout
1,25 dl extra vergine olijfolie
8 plakken (250 g) gezouten ham, bv. prosciuto, in dunne reepjes gesneden
100 g zwarte olijven, ontpit
2 theelepels Provencaalse kruiden
geraspte schil van 2 citroenen
grof gemalen zwarte peper
500 g dunne pasta, bv. engelenhaar of capellini
Giet het citroensap in en kommetje, zout licht en voeg de olie langzaam toe al roerend tot je een gebonden vinaigrette hebt. Zet deze apart.
Doe de ham, de olijven , Provencaalse kruiden en citroenrasp in een ondiepe schaal. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Kook de pasta beetgaar in koken water met wat zout. Giet al . Doe da pasta bij de ham en olijven. Giet de vinaigrette over de pasta. Schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de pasta over borden en zorg ervoor dat ham en olijven evenredig verdeeld zijn. Serveer en smakelijk. Drink er een stevige rode wijn bij of probeer eens een pittig bruintje of een Rodenbach erbij.
|