Koele tomatensoep met couscous
Voor 4 personen
Voor de citroen-couscous :
250 g snel gaar couscous
het sap van twee citroenen
een halve rode ui, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 rode chilipeper, fijngesneden
1,5 dl olijfolie
1 bosje peterselie, enkel de blaadjes, grof gehakt
peper en zout
Voor de tomatensoep
1 eetlepel witte wijnazijn
2 theelepels suiker
2 grote tomaten (pomodore), gevild, minus de zaadjes, klein gehakt
1 l gepureerde tomaten (pasata)
8-12 blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd
peper en zout
3 dl yoghurt
Voor de versiering
enkele blaadjes peterselie
12 kleine blaadjes basilicum
8 blaadjes munt in reepjes
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, Voeg het citroensap, de groenten, de olijfolie, de gehakte peterselie en peper en zout toe. Roer om. Zet de couscous in de koelkast
Verwarm de azijn en roer er de suiker door tot hij opgelost is. Laat afkoelen. Roer de stukjes tomaat door de gepureerde tomaten en vervolgens de reepjes basilicum en peper en zout. Schenk het azijn-suikermengsel erbij en roer om. Zet de soep in de koelkast.
Verdeel de couscous in het midden van vier soepborden. Schep de soep eromheen. Maak in elk bord een grillige cirkle van goud gekoelde yoghurt. Versier met de apart gehouden blaadjes peterselie en basilicum en de reepjes munt.serveer.
|