Lvivski nalysnyky
Gevulde pannenkoeken uit Lviv (Lemberg)
Voor 4 personen
Voor het beslag :
150 g bloem
1 mespunt bakpoeder
2-3 eieren
1,25 dl melk
zout
olie voor het bakken
Voor de vulling :
1 ui, klein gesneden
2 eetlepels boter
1 wortel, in blokjes
75 g witte champignons, in plakjes
75 g kastanjeschampignons, in plakjes
300 g gebraden haantje of piepkuiken, in stukjes
3 eetlepels zure room
zout en witte peper
1 mespunt nootmuskaat
2 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels boter voor het gratineren
Roer een beslag van bloem, bakpoeder, eieren, melk en zout. Laat het beslag een half uur staan.
Fruit de ui in boter glazig. Voeg wortel en beide soorten champignons toe. Bak ze even mee. Doe de brokjes kip erbij en laat ze 3-4 min. meepruttelen. Roer de zure room erdoor. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Meng de gehakte peterselie door de vulling.
Verhit de olie in een pan. Bak van het beslag vier pannenkoeken. Vul ze met het kipmengsel, rol ze op en leg ze in een beboterde ovenschaal. Leg er stukjes boter op en gratineer de gevulde pannenkoeken ongeveer 15 minuten in een oven van 180-200 ∞C.
|