Spaghetti Carbonara
voor 4 personen
400 g spaghetti
2 eieren
2 eierdooiers
60 g geraspte Parmezaan + extra voor aan tafel
zout, witte peper uit de molen
2 eetlepel olijfolie
30 g boter
2 teentjes knoflook, gekneusd
200 g pancetta, in kleine reepjes
Kook de spaghetti al dente. Kluts ondertussen in een kom de eieren, eierdooiers en parmezaanse kaas en breng het mengsel op smaak met zout en witte peper uit de molen.
Verhit de olie en de boter in een grote braadpan. Doe knoflook en pancetta erin en bak op matig vuur tot de pancetta krokant is. Verwijder de knoflook zodra hij goudbruin kleurt.
Doe de uitgelekte spaghetti in de braadpan en roer alles goed dooreen. Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel erdoor. Meteen opdienen met extra Parmezaanse kaas.
|