Witloof met hesp - op de manier van de blogmaster.
Tijdens deze koude wintermaanden moeten we toch met Achturencultuur een echt winters menu voorzien!
Daar ik geen witte saus wil maken wegens een teveel aan werk, voorzie ik een gemakkelijk, lekker alternatief...
nodig:
- witloof - hesp - room - gruyèrekaas (in raspvorm) - verschillende kruiden: curry, peper, basilicum,...
De witloofstronkjes eventueel in twee over de lengte snijden, ik haal er altijd het hard stuk uit... en dan in boter een tijdje stoven...
Ondertussen de ovenschotel inwrijven met vet... de hesp rond de afgekoelde witloof draaien, en dit schikken in de ovenschotel.
Het geheel kruiden, look met de lookpers bewerken en verdelen over het geheel.
De geraspte gruyèrekaas (in ruime hoeveelheid) verdelen over de rolletjes en overgieten met een potje room.
Alles de oven in op een 180° voor ietsje meer dan een halfuur.
Bij witloof in de oven past zeer goed aardappelpuree.
Smakelijk,
Frank,
|