Spaghetti col tonno
Spaghetti met tonijn
Hoofdgerecht
6 ansjovisfilets, uitgelekt, fijngehakt
2 kleine sjalotjes, gesnipperd
2-3 teentjes look, gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
1,25 kg verse rijpe tomaten, gevild, fijngehakt en door de zeef geduwd
4-6 verse blaadjes basilicum, fijn gescheurd
125 g tonijn uit blik, uitgelekt, in vlokken getrokken
geen zout, want de ansjovis is al zout genoeg
peterselie om te garneren, eventueel.
Laat op een matig vuur de stukjes ansjovisfilet in de hete olie olie al roerend zacht worden in 1-2 minuten. Voeg look en sjalot toe en laat deze glazig fruiten, oveneens op matige vlam. Doe dan de gezeefde tomaten en de gescheurde basilicum erbij en laat alles 10 minuutjes pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken. Verdeel de vlokken tonijn in de saus, roer om en laat net lang genoeg op het vuur staan om de tonijn op te warmen.
|