Lomo de cerdo con leche
Varkensfilet met melk
ArgentiniÎ
1 kg varkensfilet
1 l volle melk
sap van 1/2 citroen
zout
zwarte peper uit de molen
1 ui, fijngehakt
3-4 teentjes knoflook, gesnipperd
Meng melk en citroensap in een ovenschaal. Leg er het filetstuk in en marineer het vlees in de melk op een koele plaats gedurende de nacht.
Neem het vlees uit de melk en dep het droog. Wrijf het vlees in met zout en zwarte peper uit de molen. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan en leg het weer in de ovenschaal met melk. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie tot de ui glazig is. Doe de ui en de look met het braadvocht bij de melk.
Zet de ovenschaal in een oven van 180 ∞C en laat het vlees 1 uur garen. Haal het vlees uit de ovenschaal en houd het warm. Schep het vet van de saus en kook de saus in op een vuur, zo'n 5 minuten.
Snijd het vlees in plakjes en leg het op een warme schaal. Doe de saus in een sauskom. Breng het vlees en de saus ter tafel en geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij.
|