Kirmizi mercimekli tavuk Áorbasi
Kippensoep met rode linzen
Turkse maaltijdsoep
2 kipfilets, in dobbelsteentjes
0,6 dl olijfolie
1 teentje look, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 Spaanse peper, fijngehakt
2 kopjes rode linzen, gespoeld onder koud stromend water, uitgelekt
2-3 eetlepels bloem
7,5 dl kippenbouillon
sap van 1 citroen
1 theelepel paprikapoeder
zout, witte peper uit de molen
1 takje tijm
1 laurierblad
cro˚tons gebakken in boter of olijfolie
geraspte kaas
Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes kip rondom aan. Voeg look en ui toe, roer om en laat kort meebakken. Rode paprika en Spaans pepertje toevoegen, omroeren en kort meebakken. Linzen toevoegen en eveneens omroeren. Bestrooi alles met de bloem en -inderdaad- omroeren. Giet de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Kruid de soep met citroensap, peprikapoeder, peper, zout, takje tijm en laurierblad. Laat de soep op een matig vuur 40-50 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn. Afproeven op smaak en zo nodig bijkruiden.
Serveer de soep goed heet in kommetjes, bestrooid met kaas en soldaatjes.
1 kopje heeft een inhoud van 225-240 ml.
|