Pastasalade met gerookte zalm
Voor 4-6 personen
350 g farfalle of fusilli
2 hardgekookte eieren
200 g gerookte zalm, in smalle reepjes
1 eetlepel gehakte verse dille
3 eetlepels zure room
2 eetlepels citroensap
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
Breng in een grote pan kokend water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de pasta al dente. Giet af, laat uitlekken, spoel af onder koud water en laat opnieuw uitlekken. Pel de hardgekookte eieren en hak ze fijn.
Verdeel de pasta over borden of kommetjes. Verdeel de gerookte zalm en de dille erover. Meng zure room, citroensap, zout en peper in een kommetje. Sprenkel deze slasaus over de pasta. Bestrooi met gehakt ei en serveer meteen. Geef er pizzabrood met knoflook en sinaasappelsalade met olijven bij.
Voor het pizzabrood maak je van pizzadeeg uit een pak een ronde lap en leg die op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met olijfolie, geperst knoflook, gehakte peterselie en zeezout. Bak het brood gaar. Snijd het met een scherp mes of een pizzasnijder in repen.
Pel voor de sinaasappelsalade met olijven 8 sinaasappels en snijd ze in dikke plakken. Leg ze in laagjes op een schaal met in dunne ringen gesneden rode ui en gahakte verse munt. Strooi er wat olijven over. Maak een sausje van sinaasappelsap, geperst knoflook en een beetje sesamolie en giet dit over de sinaasappelsalade. Opgepast, gebruik niet te veel sesamolie, want het heeft een overheersende smaak : 2-3 druppels volstaan.
|