Pasta met pesto op twee manieren
1
100 g verse basilicumblaadjes
1/4 dl crËme fraÓche
500 g verse tagloatelle of fettuccine
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Snijd de basilicum fijn. Klop er de crËme fraÓche door. Doe deze 'pesto' over in een grote kom waarin je pastta wil serveren.
Breng ruim water aan de kook, voeg wat zout toe en kook hierin de pasta beetgaar. Giet af
Roer nu de Parmezaanse kaas door de saus. Voeg de pasta toe, schep alles goed dooreen en serveer meteen.
2
500 g verse spinaziepasta, liefst fettuccine
200 g vers basilicumblad
2,5 dl olijfolie
4 eetlepels verse pijnboompitten
6 grote knoflooktenen, gehalveerd
zout
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Stamp in een vijzel basilicum, olie, pijnboompitten, knoflook en zout tot een puree. Je kan dit ook in een keukenmachine of keukenrobot doen. Roer er de Parmezaanse kaas door.
Kook de pasta beetgaar, giet af en doe ze in een grote ondiepe kom. Giet de pistou erover en schep alles voorzichtig om.
Beide recepten zijn geschikt voor 4 personen en komen uit de Provence. Als drank erbij zijn een rode CÙtes-du-RhÙne of een CÙtes-du-Provence aangewezen.
|