VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Archief per maand
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    22-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANDAAG OP 22 OKTOBER 2017 BESTAAN WE 30 JAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DIT WAS DE EERSTE SOEP VAN DE TGV'ERS OP 22 OKTOBER1987
    JULIENNESOEP
    BENODIGHEDEN:
    15 PERSONEN
    1BOT PREI-2GROENE SELDERS-1/2 KG WORTELEN-4UIEN-1 TEENTJE LOOK-1/2 BLAADJES LARIER-1 TAKJE TIJM-2 KRUIDNAGELS-3/4 MAGERE BOUILLONBLOKJES -25 GR BOTER-100GR VERMICELLI-P/Z
    BEREIDINGSWIJZE
    DE GROENTEN(BEHALVE DE UIEN)WASSEN EN IN JULIENNE OF BRUNOISE SNIJDEN.
    DE UIEN PELLEN,AFSPOELEN EN FIJNSNIJDEN .
    SPOELEN EN UITGELEKT IN DE GESMOLTEN BOTER EVEN LATEN UITZWETEN.
    DE OVERIGE INGREDIENTEN TOEVOEGEN EN OP EEN HOOG VUUR AAN DE KOOK BRENGEN. DAARNA OP EEN LAGER VUUR GEDURENDE EEN UUR MINIMUM LATEN TREKKEN.DE DEEGWAREN TOEVOEGEN EVENALS DE BOUILLONBLOKJES.ROEREN .GEDURENDE 5/10 MIN ZACHTJES LATEN DOORKOKEN.
    HEET OPDIENEN
    DE TGV'ERS VAN 1987
    PAUL TROCH
    FRANS MELIS
    RENE SCHUEREMANS
    HUGO SPELMANS
    FRED VAN REETH
    PETER GILLIS
    ANDRE GILLE
    MARC VAN LANI

    DE SOMMELIER- FONS GUINIER
    RITUEELMEESTER -FRANS VAN BETS

    De huidige leden van de TGV

    ledenlijst TGV

    1/ Dirk Vercruysse
    2/ Bart Nackaerts
    3/ PYPEN JEF
    4/ MEEUS LUDO
    5/ SNYERS LAURENT
    6/ JOS ARTOOS
    7/ Dirk Pelgrims
    8/ HAMELS JOHAN
    9/ SERVRANCKX STEVEN
    10/ NICOLAS MALICHEFF
    11/ RIK HOMBLE
    12/ SVEN STERCKX

    22-10-2017 om 13:40 geschreven door de loe  


    21-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jos was jarig




    21-10-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WARME PEREN (van de jef) IN DE OVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN
    4 peren(van de jef pijpen)
    40gr. boter
    2 vanillestokjes
    2 kaneelstokjes
    1/2 citroen
    4 kruidnagels
    1,5 eet.griessuiker
    1,5 eet. kandijsuiker
    6eetl. zoete witte wijn
    4 eet. eau-de-vie van peren
    crème anglaise

    Bereiding 
    Verwarm de oven voor op 250°c
    Schil de peren met een dunschiller.Prik in elke peer een kruidnagel.
    Neem een stevig pot en smelt er boter in.Bak de peren daarin.Laat ze lichtbruin kleuren en doe er de vanille- en kaneelstokjes bij.
    Strooi de twee soorten suiker erover en laat ze inkoken tot zich rond de peren een lichtbruine siroop vormt.
    Nu mag het sap van de halve citroen erbij . Giet er de eau-de-vie over en flambeer. Blus met de witte wijn.
    Zet een deksel op de pot .
    Plaats de pot in de warme oven en reken ,naar gelang van de soort en rijpheid van de peren ,op 15-20 min. gaartijd.
    Controleer de gaarheid met een naald.
    Indien nodig kun je het kooksap van de peren inkoken tot een dekkende siroop.
    Serveer de peren heet ,met de bruine jus en de koude crème anglaise. 

    21-10-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    20-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRABANTSE FAZANTFILETS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten
    12 fazantfilets
    600 g gerookte spekblokjes
    15-18 st witloof
    3-4 fl Palm
    6-8 dl room
    6 el suiker
    9 el boter
    50 korianderbolletje

    nootmuskaat
    peper en zout
    instantsausbinder

     

    Voorbereiding

     

    Plet de korianderbolletjes tussen twee lepels.
    Snij de witloofstronken middendoor en verwijder de harde, bittere kern.

     

    Bereiding

     

    1. Laat 3 el boter smelten in een kookpan en leg er de stukken witloof naast elkaar in.
        Kruid met peper, zout en nootmuskaat en strooi er 3 el suiker over. Laat het witloof rondom

        kleuren.
    2. Smelt 3 el boter in een braadpan en bak de blokjes spek op een matig vuur. Haal ze uit de

        pan.
    3. Voeg 3 el boter toe en bak de fazantfilets rondom goudbruin. Kruid ze met peper en haal ze

        uit de pan.

    4. Schik het vlees in een (voorverwarmde) ovenschotel. Dek de ovenschotel af en laat het vlees

        een 10-tal minuten rusten.

    5. Giet de Palm in de pan en maak de braadresten los. Laat even doorkoken en voeg de

        korianderbolletjes en de room toe. Laat nog 2 min koken en bind dan lichtjes met

        sausbinder. Kruidt af met peper, zout en nootmuskaat. Breng, indien nodig, verder op smaak 

        met suiker. Voeg de helft van de spekblokjes toe.

     

    Afwerking

     

    Verdeel het vlees en het witloof over de borden. Giet de saus gelijkmatig over het vlees, verdeel de overgebleven spekblokjes over het witloof en dien op met kroketjes.

     

    20-10-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    19-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 2 JG30 DIRK & LAURENT POMPOENSOEP MET BLAUWE KAAS EN SESAMZAADJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    2 kg pompoen
    400 gr bloemige aardappelen
    4 wortelen
    4 sjalotten
    2 teentjes look
    2 l kippenbouillon
    300 gr blauwe kaas
    20 gr sesamzaadjes
    olijfolie
    nootmuskaat
    peper
    zout

    Bereiding


    Schil de pompoen,de aardappelen en de wortelen.Snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
    Fruit de sjalot ,knoflook en de groenten samen in olijfolie.Kruid met p/z.Schep goed rond.
    Blus de groenten met kippenbouillon en breng aan de kook.Laat 20 min. zachtjes sudderen.
    Mix en breng op smaak met p/z en nootmuskaat.
    Rooster de sesamzaadjes even in de pan.
    Vul de soep over de borden en voeg de blokjes kaas toe.Strooi de geroosterde sesamzaadjes over.

    19-10-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    22-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jos mosselen op drie wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    22-09-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    02-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAMESAVOND JG29


















    02-09-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    02-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 13 JG29 BBQ STEVEN & BART
    Klik op de afbeelding om de link te volgen FOTO'S EN MENU VOLGEN

    02-06-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    30-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHOCOLADE MET FLEUR DE SEL
    Smelt de chocolade au  bain-marie en giet hem in kleine vormpjes,
    Laat ongeveer 5 min. afkoelen en strooi er dan wat fleur de sel over.
    Laat verder afkoelen in de ijskast.
    Haal de chocolade uit de vormpjes en serveer.



    30-05-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KABELJAUW UIT DE OVEN MET GEBAKKEN KRIELTJES










    18-05-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    16-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAPJES




    16-05-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG 29 DAG 12 LAURENT & DIRK
    • 400 g dunne kalfslapjes
    • 2eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 2 citroenen
    • 1/2 busseltje platte peterselie
    • peper van de molenRECEPT

      Snijd het kalfsvlees in fijne plakjes en sla ze plat met een vleeshamer of een deegrol.
      Snijd 1 citroen in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf.

      Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes kort op een hevig vuur.
      Voeg de citroenplakjes toe en bak ze kort mee.
      Kruid alles lichtjes met peper van de molen, voeg de kappertjes en de fijngesnipperde peterselie toe en blus de pan met het sap van 1 citroen.

      Schik de kalfslapjes met de kappertjes en de citroenschijfjes op het bord.





    16-05-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    30-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse vruchtencoupe

    Ingrediënten

    • 1 sinaasappel, geperst
    • 250 gram frambozen
    • 1,5 eetl kristalsuiker
    • 150 gram blauwe bessen
    • 125 ml slagroom
    • 8 gram vanillesuiker
    • 250 gram volle kwark

    Bereiden

    Breng in een steelpan de frambozen, 2 eetl. sinaasappelsap en een 1/2 eetl. kristalsuiker aan de kook.

    Laat 2 min. koken.

    Neem de pan van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.

    Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen.

    Klop de slagroom met de rest van de suiker en de vanillesuiker stijf.

    Spatel de slagroom door de kwark.

    Verdeel de roomkwark over de glazen.

    Schep de lauwe frambozen erop.

    Bronvermelding

    AH april 2017





    30-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    28-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met waterkerspuree en gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Ingrediënten

    20 dikke witte asperges 200 g Spar gerookte zalm 1 kg bloemige aardappelen 1 Spar ei
    Spar boter
    2 bosjes waterkers
    1 sjalotje
    1 witte selderstengel
    2 dl visfond
    1 dl witte wijn
    2 dl room
    2 bosjes waterkers (saus) Spar boter (saus)

    Recept

    1. Saus: pel en snipper het sjalotje, snij de selderstengel in fijne plakjes en hak de waterkers grof.
    2. Stoof de sjalot en selder in boter op een zacht vuur. Overgiet met wijn en laat inkoken. Voeg visfond en room toe en laat tot
    3⁄4 inkoken. Roer de waterkers erdoor en laat nog even koken. Pureer de saus en kruid met peper en zout.

    3. Puree: hou enkele takjes waterkers apart om te garneren en snij de rest van de zachte steeltjes en blaadjes fijn.
    4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
    5. Giet af en stamp
    fijn, voeg een klontje boter en het ei toe en stamp opnieuw. Schep de waterkers door de puree en kruid met zeezout.
    6. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Kook de asperges net gaar in licht gezouten water, laat uitlekken en hou warm.
    7. Schik de asperges op de borden, verdeel de zalm erover en schep er wat saus over.

    8. Schep de puree ernaast en werk af met een takje waterkers.

     Ingrediënten
    • 20 dikke witte asperges
    • 200 g Spar gerookte zalm
    • 1 kg bloemige aardappelen
    • 1 Spar ei
    • Spar boter
    • 2 bosjes waterkers
    • 1 sjalotje
    • 1 witte selderstengel
    • 2 dl visfond
    • 1 dl witte wijn
    • 2 dl room
    • 2 bosjes waterkers (saus)
    • Spar boter (saus)
    • Recept

      1. Saus: pel en snipper het sjalotje, snij de selderstengel in fijne plakjes en hak de waterkers grof.
      2. Stoof de sjalot en selder in boter op een zacht vuur. Overgiet met wijn en laat inkoken. Voeg visfond en room toe en laat tot ¾ inkoken. Roer de waterkers erdoor en laat nog even koken. Pureer de saus en kruid met peper en zout.
      3. Puree: hou enkele takjes waterkers apart om te garneren en snij de rest van de zachte steeltjes en blaadjes fijn.
      4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
      5. Giet af en stamp fijn, voeg een klontje boter en het ei toe en stamp opnieuw. Schep de waterkers door de puree en kruid met zeezout.
      6. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Kook de asperges net gaar in licht gezouten water, laat uitlekken en hou warm.
      7. Schik de asperges op de borden, verdeel de zalm erover en schep er wat saus over.
      8. Schep de puree ernaast en werk af met een takje waterkers.

    28-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOMKOMMERSOEP MET GRIJZE GARNALEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    (op basis van 4 personen)

    1 komkommer
    2 sjalotten
    1 el olijfolie
    500 ml groentebouillon
    8 takjes munt (alleen de blaadjes) 125 g crème fraîche

    100 g Hollandse garnalen

    Bereiden

    Was de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie en fruit de sjalotten. Voeg de komkommer en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken.

    Snijd ondertussen de helft van de muntblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Meng de helft van de crème fraîche erdoor. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

    Verdeel over de borden, verdeel de rest van de crème fraîche over de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met de rest van de muntblaadjes.

    Serveertip: Je kunt deze soep ook lauwwarm of koud serveren.

    Lekker van Albert Heijn: www.ah.nl/allerhande

    Keukenspullen

    staafmixer of keukenmachine 

    28-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    27-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG 29 DAG 11 LAURENT & DIRK APERITIEFHAPJES MET GEROOKTE ZALM & MET EI
    BENODIGHEDEN:

    toastbrood
    kruidenroomkaas of roomkaas om zelf tegenwerken met de beschikbare kruiden
    dille
    peper
    citroensap

    BEREIDING:

    Smelt een klontje boter in een pan en bak enkele min. het toastbrood aan beide kanten .
    Laat het brood afkoelen op een rooster.Snijd de korst van het brood en verdeel elk sneetje brood in 4.
    Roer de kruidenkaas smerig en breng op smaak met peper en kruiden.
    Snij de gerookte zalm in reepjes en besprenkel met citroensap.
    Beleg elke toast met een koffielepeltje kruidenkaas en een reepje gerookte zalm.
    Werk het aperitiefhapje met gerookte zalm af met dille.

    MET EI;
    kook de eieren 10 min in kokend water ,giet de hardgekookte eieren af in een vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water.Pel de eieren en plet ze met een vork.
    Roer de mayonaise door en voeg gesnipperde bieslook toe.
    Kruid met p/z.
    Beleg ieder toastje met ei.
    Werkverdek af met komkommer,radijs en tuinkers.









    27-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    08-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LOE was jarig










    08-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    07-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananas met tequila en munt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    2 ananassen

    suiker naar smaak

    sap van een citroen

    3 el tequila

    verse munt

     

     

    halveer de ananas en snijd het vruchtvlees in blokjes

    marineer de blokjes in tequila, citroensap en suiker en zet in de koelkast

    bak de blokjes kort aan in de pan en strooi er reepjes munt over

    vul de uitgeholde halve ananas opnieuw met de blokjes en werk af met een blaadje munt

    07-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autentieke guacamole


    1 tomaat

    2 limoenen

    3 rijpe avocado’s

    ½ ui fijngehakt

    komijnpoeder

    chilipoeder

    ½ spaans pepertje

    verse koriander

    zout

     

     

    ontvel en ontpit de tomaat en snijd in blokjes

    hak de ui fijn

    doe de andere ingrediënten in een blender en mix

    meng de tomatenblokjes en ui onder de mix

     

     

     

     

     

    Chili con carne rapido

     

    1 grote ui

    3 teentjes knoflook

    250gr kidneybonen

    1 rode paprika

    1 groene paprika

    500gr rundsgehakt

    1 el tomatenpuree

    1/4l vleesbouillon

    500gr tomaten(blik)

    1 tl oregano

    ½ tl chilipoeder

    1 tl komijn

    peper en zout

     

     

    hak de ui en knoflook fijn

    laat de bonen uitlekken

    snijd de paprika’s in blokjes

    verwarm de olie in een brede pan en bak de ui en de knoflook glazig

    voeg het vlees toe en bak het kruimelig

    roer er de tomatenpuree door en blus met bouillon

    laat alles een paar minuten op een matig vuur koken en voeg dan de andere ingrediënten toe

    laat nog een 20tal minuten op een laag vuur gaar koken

     

     

     

    Fajita’s met kip

     

    700gr kip in reepjes

    3 teentjes knoflook

    sap van 1 limoen

    chilipoeder

    paprikapoeder

    komijnpoeder

    tequila

    12 tortilla’s

    peper en zout

    salsa(zie quesadilla’s)

    1-2 paprika’s

     

     

    meng de kip met de helft van de knoflook, de helft van het limoensap, de kruiden en de tequila en een beetje olie

    laat minstens 30 min. marineren op kamertemperatuur of een nacht in de koelkast

    roerbak het vlees samen met de paprika’s in wat olie op hoog vuur tot het gaar is

    serveer met de warme tortilla’s, guacamole, zure room en salsa waarbij eenieder zijn fajita’s kan rollen

     

     











    07-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  


    06-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG 29 DAG 10 DIRK & NICOLAS Quesadilla’s met kaas en bonen

    8 bloemtortilla’s

    200gr kidneybonen

    200gr cheddar

    1 ui gehakt

    verse koriander

    salsa cruda  3 tomaten

                        knoflook

                        snuifje suiker

                        2 spaanse pepers fijngehakt

                        ½ tl komijnpoeder

                        2 lenteuitjes gehakt

                        zout

                        limoen uitgeperst

               mix alles fijn in de keukenmachine

     

     

    verdeel de bonen, kaas, ui, koriander en salsa over de tortilla’s

    rol de tortillas strak op

    verwarm ze in de oven, pan of microgolf tot de kaas smelt

     

     

     

     

     

    Sincronizada’s

     

    8 tortilla’s

    potje jalopeño pepers

    400gr cheddar

    salsa cruda (zie quesadilla’s)

    zure room om erbij te serveren

     

     

    verdeel de ingrediënten over een tortilla

    verdeel een flinke hoeveelheid salsa over een andere tortilla en leg deze met de salsa zijde naar beneden op de andere tortilla

    bak deze sandwich langs beide kanten krokant af in de pan of oven 







    06-04-2017 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs