Ingrediënten
12 fazantfilets
600 g gerookte spekblokjes
15-18 st witloof
3-4 fl Palm
6-8 dl room
6 el suiker
9 el boter
50 korianderbolletje
nootmuskaat
peper en zout
instantsausbinder
Voorbereiding
Plet de korianderbolletjes tussen twee lepels.
Snij de witloofstronken middendoor en verwijder de harde, bittere kern.
Bereiding
1. Laat 3 el boter smelten in een kookpan en leg
er de stukken witloof naast elkaar in.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat
en strooi er 3 el suiker over. Laat het witloof rondom
kleuren.
2. Smelt 3 el boter in een braadpan en bak de blokjes spek op een matig vuur.
Haal ze uit de
pan.
3. Voeg 3 el boter toe en bak de fazantfilets rondom goudbruin. Kruid ze met
peper en haal ze
uit de
pan.
4. Schik het vlees in een (voorverwarmde) ovenschotel.
Dek de ovenschotel af en laat het vlees
een
10-tal minuten rusten.
5. Giet de Palm in de pan en maak de braadresten
los. Laat even doorkoken en voeg de
korianderbolletjes
en de room toe. Laat nog 2 min koken en bind dan lichtjes met
sausbinder.
Kruidt af met peper, zout en nootmuskaat. Breng, indien nodig, verder op
smaak
met
suiker. Voeg de helft van de spekblokjes toe.
Afwerking
Verdeel het vlees en het witloof over de borden.
Giet de saus gelijkmatig over het vlees, verdeel de overgebleven spekblokjes
over het witloof en dien op met kroketjes.
20-10-2017 om 00:00
geschreven door de loe 
|