Paella
Nodig:
kip in stukken, kippenkruiden, (diepvries) erwtjes ui, paprika, bouillonblokje, saffraan of curry, mosselen, inktvisringen, venusschelpjes, ( of zeebanket doosje) langoesten, scampi of grote roze garnalen in pantser....olie, rijst, peper en zout
Werkwijze:
Kip delen bakken in olie, gekruid met peper en zout en curry (als je geen saffraan gebruikt) in panverder garen onder deksel.
Erwtjes gaar koken in licht gezouten water, paprika en ui in kleine blokjes snijden, onder deksel stoven in olie; kokkels en mosselen met ui en selder, peper onder deksel garen tot ze open zijn, regelmatig opschudden (7 min ongeveer)
Rijst koken (builtjes?) in water met kipbouillon: 1 blokje per ½ liter water. Losse rijst kan je even aanbakken in olie en saffraan overstrooien.
Inktvisringen kort aanbakken met peper en zout (niet in de hete pan laten, ze worden dan taai.
Schaaldieren kort aanbakken in olie en kruiden met peper en zout.
de paella- pan inwrijven met olie; de rijst er in uitspreiden en mengen met de groenten; de kip erover verdelen (bakvocht toevoegen, losgemaakt met een weinig water)mossel en langoestenvocht toevoegen en afwerken -rond geschikt -met de mosselen en de langoesten (indien niet zelf gebakken: lichtjes opgewarmd au bain-marie of in de microgolf)
Pan nog kort op vuur doorwarmen en opdienen.

20-04-2018 om 00:00
geschreven door de loe 
|