de sigarenkoekjes:
¡
Leg de boter (solo)ruim op voorhand uit de koelkast, zodat ze mals wordt. Weeg
alle ingrediĂŤnten zorgvudig af voor het beste resultaat.
¡
Doe de malse boter en de bloemsuiker in de mengschaal van de
keukenmachine. Laat die enkele minuten draaien tot je een gladde massa krijgt.
¡
Breek de eieren en weeg de nodige hoeveelheid eiwit zorgvuldig af. De
dooiers heb je niet nodig.
¡
Laat de machine rustig draaien en meng het eiwit onder het beslag.
¡
Zeef de bloem en voeg ze toe aan het beslag.
¡
Gebruik een spatel om het beslag nog eens goed te mengen.
¡
Snij de vanillestok overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes
uit de peulen. Meng de zaadjes onder het beslag.
¡
Vul de spuitzak met het beslag en leg hem even in de koelkast. Zo kan
het beslag even rusten en een beetje opstijven.
¡
Zodra je klaar bent om de sigaren te bakken, verwarm je de oven voor op
200°C.
¡
Neem vooraf de bakplaat uit de oven en bedek ze met een vel bakpapier of
een siliconenmatje.
¡
Haal het beslag uit de koelkast en knip het tipje van de spuitzak.
¡
Spuit enkele toefjes beslag op de bakplaat, met voldoende ruimte
tussenin. (Verdeel ongeveer 6 toefjes over een standaard bakplaat.)
¡
Wrijf met de bolle zijde van een eetlepel de toefjes uit tot ronde,
flinterdunne vlakjes. Je moet er bijna door kunnen kijken.
¡
Bak de vlakke koekjes (gemiddeld) 5 Ă 7 minuten in de hete oven van
200°C. Zodra ze een goudbruin kleurtje krijgen, zijn de koekjes klaar.
¡
Haal de koekjes uit de oven en rol ze meteen op tot sigaren. Dat lukt
alleen als ze nog heet zijn! Kan je er tegen, rol ze dan op met de hand. Je kan
ook een potlood of een ander dik stokje gebruiken.
¡
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos.
Sigarenkoekjes passen ook perfect bij de koffie.
22-10-2011 om 00:00
geschreven door de loe 
|