Biologische rode kool is vaak én heel goedkoop én heel goed van Nederlandse bodem te krijgen. Maar wat als je nog een halve kool over hebt en even geen zin of tijd hebt om het op te eten? Maak er dan chutney van en verleng de houdbaarheid met circa drie maanden!
Deze chutney naar recept van Desiree Vegter van De Bonte Tafel is heerlijk bij kaas of rosbief, maar ook bij aardappelgerechten.
- 1/2 rode kool
- 2 appels
- 1 rode ui
- 120 g rietsuiker
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 2 eetlepels frambozen-azijn
- 2 dl rode wijn-azijn
- 150 g gele rozijnen
- peper, zout
Rode kool chutney maken
Snijd de rode kool en de appels zonder schil in kleine stukjes. Snipper de ui en doe deze in een pan met een dikke bodem. Voeg alle ingrediënten -behalve de rozijnen- toe en laat zachtjes pruttelen op een laag vuur. Voeg na een half uur de rozijnen toe en laat nog zeker een kwartier zachtjes inkoken. Breng op smaak met een beetje peper en zout en schep de hete chutney in schone glazen potten.