1 tomaat
2 limoenen
3 rijpe avocadoÂs
œ ui fijngehakt
komijnpoeder
chilipoeder
œ spaans pepertje
verse koriander
zout
ontvel en ontpit de tomaat en snijd in blokjes
hak de ui fijn
doe de andere ingrediënten in een blender en mix
meng de tomatenblokjes en ui onder de mix
Chili con carne rapido
1 grote ui
3 teentjes knoflook
250gr kidneybonen
1 rode paprika
1 groene paprika
500gr rundsgehakt
1 el tomatenpuree
1/4l
vleesbouillon
500gr tomaten(blik)
1 tl
oregano
œ tl
chilipoeder
1 tl komijn
peper en zout
hak de ui en knoflook fijn
laat de bonen uitlekken
snijd de paprikaÂs in blokjes
verwarm de olie in een brede pan en bak de ui en de knoflook
glazig
voeg het vlees toe en bak het kruimelig
roer er de tomatenpuree door en blus met bouillon
laat alles een paar minuten op een matig vuur koken en voeg
dan de andere ingrediënten toe
laat nog een 20tal minuten op een laag vuur gaar koken
FajitaÂs met kip
700gr kip in reepjes
3 teentjes knoflook
sap van 1 limoen
chilipoeder
paprikapoeder
komijnpoeder
tequila
12 tortillaÂs
peper en zout
salsa(zie quesadillaÂs)
1-2 paprikaÂs
meng de kip met de helft van de knoflook, de helft van het
limoensap, de kruiden en de tequila en een beetje olie
laat minstens 30 min. marineren op kamertemperatuur of een
nacht in de koelkast
roerbak het vlees samen met de paprikaÂs in wat olie op hoog
vuur tot het gaar is
serveer met de warme tortillaÂs, guacamole, zure room en
salsa waarbij eenieder zijn fajitaÂs kan rollen




07-04-2017 om 00:00
geschreven door de loe 
|