Ossobuco van kalkoen - 1 hr 20 min · 6 porties
Ingrediënten
1 kilogram Kalkoen schenkels in schijven (1 Ă 2 per persoon)
2 Uien
2 Knoflooktenen
0,5 kg wortelen
1 witte selder
2 preien
250 milliliters Droge witte wijn
500 milliliters Kippenbouillon
1 Blikje tomatenpuree (140 gram)
1 kl tijm en een paar blaadjes laurierlaurier
1 eetlepel Bloem
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
peterselie
Bereiding
Snijd de groeten in julienne.
Haal de kalkoenschenkels door wat bloem. Verhit een scheutje olijfolie en een klont boter in een diepe pan en leg er het vlees naast elkaar in. Laat aan alle kanten mooi goudbruin kleuren. Schep het vlees uit de pan en hou apart.
Verhit opnieuw wat boter en doe er de groenten in. Laat 5 minuten op een zacht vuur fruiten. Blus met de witte wijn en laat bijna helemaal inkoken. Giet de bouillon in de pan en roer er de tomatenpuree onder. Voeg tijm en laurier toe. Breng aan de kook.
Leg de ossobucoÂs naast elkaar in de saus. Zet het deksel op de pot en laat een uur zachtjes stoven. Het vlees is gaar als je er makkelijk met een mes door kan prikken. Kruid met peper en zout.
Maak de gremolata: meng de geraspte citroenschil, de gehakte peterselie en de geperste knoflook.enwerk de osso bucco af met gremolata .
Lekker met couscous, rijst, spaghetti of aardappelen.
11-01-2024 om 00:00
geschreven door de loe 
|