VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 9 november 2005 jef&jakke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KASTANJESOEP MET COGNAC EN TRUFFELOLIE

    voor 4 personen  : 1 rode ui-2 stengels groen selder-1 teen knoflook-1 el fijngehakte tijm-3 el boter-400gr vacuum verpakte kastanjes(of kastanjepuree in blik) 1/2 dl cognac -6 dl groentebouillion- 1dl room-50gr dooierzwammen-takjes tijm-truffelolie-peper en zout.

    hak de ui,selder en knoflook en tijm.doe er de kastanjes bij en laat kort inkoken.voeg dan de bouillion er bij en breng aan de kook.zet het vuur lager en laat de groenten gaarkoken.nu drinken we op CESAR&NELL de kleinkinderen van onze  nieuwe opa laurent en voor  de ouders santĂ©.
    mix de soep met de room en kruid met peper ezn zout.halveer de dooierzwammen en bak ze goudbruin in 1et boter.verdeel de soep over de 4 borden en werkt af met de dooierzwammen,tijm en truffelolie.

    rondvraag  heel lekker

    10-11-2005 om 22:31 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 november JEF&JAKKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EVERZWIJNGEBRAAD MET OESTERZWAMMENTAARTJE EN VEENBESSENTAARTJE

    voor 4 personen:600gr everzwijngebraad (met dank aan de jakke)10 geplette jenerbessen-200gr oesterzwammen-4bladerdeegplakjes-4veenbessentaartjes-4dl room-2glaasjes cognac-4x100g kalsfond-100gr boter-nootmuskaat-1el gehakte gragon-peper-en zout-een takje dragon.

    breng het vlees op smaak ,nadat het is dicht geschroeid .en bak het20 min. in de voorverwarmde oven op 180°C.bereid de oesterzwammen met de boter ,peper,zout,nootmuskaat en de helft van de room.

    vorm kleine taartjes met bladerdeeg en vul op met de bereiding van oesterzwammen.bak ze samen met veenbessentaartjes geduren 10 min.in de oven.

    haal het vlees uit de oven en houd warm.
    giet het overtollige vet uit de braadslee.roer de bakresten met de kalfsfond los. sjarlotten snipperen en stoven rode wijn toevoegen -tijm-laurier-peterseliestengels droogkoken en dan de kalfsfond toevoegen tot 1/3 inkoken opmonteren met boter 
    snij het vlees in plakjes . dien het vlees met beide taartjes en een beetjesaus op.

    ps wij hebben ook witloof en peren gebruikt.

    rondvraag: heel lekker vlees  de saus was prima alleen de peren he jef,

    10-11-2005 om 21:42 geschreven door de loe  


    09-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inventaris 2005 tgv voedingswaren

    INVENTARIS KAST TGV november 2005

    VOEDINGSWAREN DRANK
    klontjessuiker 1 kg Eau de vie Poire William Ÿ fles
    witte suiker 1 kg citroenjenever Œ fles
    kandijsuiker donker 2 Œ kg appeljenever Œ fles
    cassonade œ kg porto 1/6 fles
    acaciahoning œ pot rum NEGRITA 1/6 fles
    bouillonblokjes VIS 18 blokjes (= 9 lit.) sherry 2x œ fles
    bouillonblokjes GROENTEN 7 blokjes (= 3,5 lit.) SHAO HSING 14%vol 2/3  fles
    bouillonblokjes RUNDS 7 blokjes (= 3,5 lit.) whisky 3 flessen
    bouillonblokjes KIP 4 blokjes (= 2 lit.) amaretto (DI SARONNO) ± œ lit.
    MaĂŻzena Roux 1 doos cognac 1/5 fles
    rijst: witte 6 kookbuiltjes vn 125gr witte wijn vr sabayon 1 fles
    rijst: bruine 5 kookbuiltjes vn 125gr crĂšme de cassis ÂŒ fles
    gelatine 7 blaadjes
    kappertjes 1/1 potje
    augurkjes 1/1 potje
    mosterd 1/1 potje vn 200gr
    bamboescheuten 1 blik vn 800gr
    gehakte tomaten 1 blik vn 400gr
    tomatenconcentraat 3 kleine blikjes
    bloem ± 1kg
    olijfolie 1 lit.
    rode ajuin ± 1kg
    knoflook 1 œ bol
    olijfolie 1 fles

    09-11-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inventaris TGV 2005
    INVENTARIS KAST TGV november 2005
    KRUIDEN & SPECERIJEN
    zwarte peperbolletjes 1 Œ potje
    rode peperbolletjes 1/1 potje
    mix peperbolletjes œ potje
    witte peper gemalen Ÿ potje
    pili-pili Ÿ potje
    dille 1/1 potje
    tuinkruiden 1/1 potje
    jeneverbessen Ÿ  potje
    marjolein œ potje
    muskaatnoot gemalen 2x œ potje
    kruidnagels Œ potje
    kaneelstokjes 4 stuks
    peterselie gedroogd Œ potje
    curry 1/3 potje
    SHEGUAN peper zakje 50gr
    zout 1kg
    zeezout fijn œ kg
    zeezout grof œ kg
    oregano 1/1 potje
    tijm gedroogd ± 200gr
    safraan ± 20 zakjes van 1gr
    paprikapoeder 1/1 potje
    soja-saus 1/3 fles
    curry-mix  medium-hot 1 pakje v. 100gr
    curry-mix  hot 1 pakje v. 100gr
    HOISIN-saus 2/3 potje
    azijn 1 œ lit.
    dragonazijn œ lit.
    balsamico œ lit.
    ketchup 1/1 bus
    olijfolie 1/5 fles
    INVENTARIS KAST TGV november 2005
    MATERIAAL VERBRUIKSGOEDEREN
    onderborden 12 huishoudfolie œ rol
    visborden 17 aluminiumfolie œ rol
    soepkommetjes 15 diepvrieszakken 3 lit. ± 60 stuks
    dessertkommetjes 11 elastiekjes ± 30 stuks
    broodmandje 1 coctailprikkers  2 doosjes vn 1000st
    brochettestokjes 100 stuks
    katoenen servietten nog te tellen keukenrol 2 œ rol
    keukenhanddoeken 21 schuursponsjes 10 stuks
    schoteldoeken 9 afwasmiddel 1 bus
    blauwe handdoeken 8
    piĂ«zo gasaansteker  1
    snijplank polyethyleen  groot 2
    snijplank polyethyleen  klein 2
    chinois 1
    garde 3
    visschep inox 1
    schuimspaan inox 1
    spatel hout 4
    pollepel inox 10cm 1
    pollepel inox 8cm 1 missing
    pannelikker 24cm 1
    pannelikker 34cm 1
    chefmes 1
    fileermes 1
    officemes (aardappelmes) 7
    steakmessen 2
    keukenvork inox 09-11-2005 om 00:00 geschreven door de loe  

    08-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spokerijen in de witloofstreek
    Stad/Gemeente: Tildonk (Haacht).

    Het Konijnenmens van Tildonk.

    In Tildonk (Vl. Brabant) staat nog een laag huisje, waar heel lang geleden boer Hubertus woonde. Toen de boer eens zijn kelderdeur opende en de trap afdaalde, schrok hij. Daar stond voor hem een mensengroot konijn op de achterste poten. Het zegde: ‘Hubertus, als ge wilt, kun je al de honden van Tildonk opjagen en het hele dorp aan u onderwerpen. Iedereen zal u betalen om in vrede te mogen leven.' Het boertje was nog niet van zijn emoties bekomen of het konijn wipte door het keldergat naar buiten.

    Hubertus dacht erover na. Hij wikte en hij woog, maar hij durfde niet opnieuw in zijn kelder neer te dalen. Na een tijdje besloot hij het erop te wagen, want macht en fortuin lieten hem niet koud. Hij stapte resoluut in zijn kelder; het mensengroot konijn stond er weer. ‘Ik dacht wel dat je zou terugkomen,' zegde de konijnenmens, ‘hier is een toverroede, richt deze op het verstand van de hond, hij zal u volgen en doen wat u beveelt…' De konijnenmens huppelde even, en ploef, hij sprong door 't keldergat naar buiten. Daar stond Hubertus nu met zijn toverroede. Hij wandelde naar het dorp en telkens als hij een hond tegenkwam richtte hij zijn stok op het ‘verstand' van de hond. De sliert honden die hem volgde groeide vlug aan en toen Hubertus opnieuw thuiskwam, telde hij er meer dan vijftig!

    ‘En nu zien of het werkt,' zegde hij. Nog dezelfde avond stuurde hij zijn leger honden naar een rijke rentenier in het dorp. De honden blaften als bezetenen in de tuin en de gefortuneerde burger kon geen oog meer dicht doen. Tegen de morgen riep Hubertus de honden naar huis, maar hij stuurde ze bij zonsondergang weer naar de geldman. Toen het geblaf hoogtij vierde trok hij zelf naar de rentenier en zegde dat hij de honden wel kon verjagen. ‘Goed', antwoordde de rentenier, ‘dan zal ik u goed belonen…' Hubertus riep de honden weg en hij kreeg een beurs geld.

    Het boertje vond dat zijn honden het goed deden en trok er dan mee naar een herenboer. Daar blaften de honden een paar nachten op het neerhof, alvorens Hubertus zijn ‘diensten' ging aanbieden. ‘Ik geef u enkele zakken graan', zegde de herenboer, ‘als ge die rekels van mijn hof krijgt…' Zo geschiedde.

    Boer Hubertus voelde zijn macht klimmen en hij zon op een nieuwe triomf. Zijn oog viel op het bezit van een molenaar. Hij trok met zijn honden naar zijn uitverkozen slachtoffer en liet ze enkele nachten blaffen rond de molen. De molenaar hield het been stijf en toen Hubertus hem wilde gaan ‘helpen', zegde de mulder dat het geblaf hem niet kon deren, omdat het de muizen en ratten weghield. Hubertus hield vol. Nachten en nachten bleven de honden er blaffen. Op een morgen ging hij terug naar de molenaar. ‘Kan ik u helpen, molenaar,' vroeg hij. ‘Neen,' antwoordde de mulder, ‘ze mogen hier een eeuwigheid blijven blaffen…' Hubertus ontstak daarop in toorn en riep: ‘Dan laat ik ze u verscheuren…' ‘Ha,' schreeuwde de molenaar, ‘dan zit u hier te toveren met die honden, ik zal ze tot moes malen!' Hij maakte een kruisteken, stormde naar zijn molen en liet de wieken draaien. ‘Pak hem!' brulde Hubertus. De honden sprongen naar de molen en een na een kregen ze een slag van de molen. Ontgoocheld ging Hubertus weer naar huis. Hij trok zijn kelderdeur open en, ja, de konijnenmens stond er. ‘Wat moet ik nu doen?' vroeg Hubertus. ‘Nu moet gij mij alles geven,' zegde de konijnenmens. Hij rukte de toverroede uit zijn hand en bezwoer hem tegen de volgende dag een zak klaver, een mand wortelen en aardappelen klaar te zetten. ‘Zoniet,' vermaande de konijnenmens, ‘dan word je hier ter plaatse verscheurd en helemaal opgegeten!' Hubertus werkte er een hele dag aan om het gevraagde bijeen te brengen. Hij zette het in zijn kelder. Alles stond er nauwelijks of hij hoorde dat het werd weggesleurd. Maar de konijnenmens liet hem niet verder met rust. Op een nacht bonkte hij tegen de kelderdeur en riep: ‘Hubertus, goede vriend, ik wil dat u mij opdient, anders hebt ge zelf uitgediend!' Hubertus verloor zijn kalmte, pakte een spade en ging er mee naar zijn kelder met de gedachte schoon schip te maken met de konijnenmens. Hij opende de kelderdeur en daar sprongen, eensklaps, wel tien honden op zijn lijf. Ze beten hem waar ze hem konden happen. ‘Medelijden! Barmhartigheid!' schreeuwde Hubertus, ‘ik zal alles doen wat u vraagt!'

    De volgende morgen ging hij op zoek naar eten voor de konijnenmens. Zelf had hij niets meer en indien hij aan de wensen van de konijnenmens wilde voldoen, moest hij zelf gaan stelen. Maar dat durfde hij niet te doen, want sinds zijn hondenpraktijken, beschermde iedereen zijn erf met grote waakzaamheid. Toen dacht Hubertus aan zijn patroon, Sint-Hubertus in Wakkerzeel. Hij wandelde er naar toe, sprak er met diep berouw zijn biecht, brandde een gewijde kaars en stak een goede gift in het offerblok. ‘Hubertus ‘ zegde zijn biechtvader, ‘uw naam weze hier geprezen, de duivel heeft u in zijn macht willen nemen. Neem dit gewijde Sint-Hubertusvaantje mee en hang het in uw kelder. Verf een groot wit kruis, het teken van Christus, en van Sint-Hubertus, boven uw keldergat. De konijnenmens en de honden zullen door hun kracht verjaagd worden.'

    Hubertus deed het. Tijdens de volgende nacht werd hij opgeschrikt door een kortstondig gejank en gejammer. Dit was de laatste keer dat Hubertus de stem van de duivel hoorde. Van dan af ging Hubertus, tot aan zijn dood, ieder jaar naar Sint-Hubertus te Wakkerzeel op bedevaart. Alleen hij en zijn biechtvader wisten waarom.

    Uit ‘Spokerijen in de witloofstreek'

    Met dank aan Gordts Jan.
    Deze pagina hoort bij stedeninfo.be

    08-11-2005 om 23:20 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tildonk
    Tildonk is een deelgemeente van Haacht, gelegen langs het kanaal Leuven-Mechelen.
    De historische en karaktervolle dorpskern werd onlangs beschermd als monument, stads- en dorpsgezicht. Het Ursulinenklooster en –school, de Sint Jan De Doper-kerk uit de 14de eeuw, en de pastorij daterend uit 1761 vormen samen het unieke kader waarbij de nieuwe wooninbreiding Kloosterhof wonderwel past.
    Het ganse dorp, en zeker de kanaaldijken, nodigen uit tot wandelen en fietsen.
    Tildonk is zeer centraal gelegen, vlakbij Leuven (8 km) en Mechelen (15 km). Maar ook Brussel (25 km) en Antwerpen (35 km) zijn niet veraf. Openbaar vervoer met trein- en bus zijn in de onmiddellijke nabijheid beschikbaar.
    Meer informatie over Tildonk vindt u op www.haacht.be
    [ terug ]

    08-11-2005 om 21:17 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsen met marleen merckx

    1000 zonnen en garnalen

    fiets mee...

    ... in het spoor van Marleen Merckx

    Haacht, 26 juni 2005 om 14.30

    Datum: 26 juni 2005
    Gemeente: Haacht
    Route: Jubileumroute
    Afstand: 25 km
    Startlokatie: Markt
    BV: Marleen Merckx

    Uren: inschrijvingen vanaf 13u30, gezamelijk vertrek 14u30
    Hoe bereiken: vanaf de E314 (Leuven-Genk) neem je afrit 21 (Rotselaar), richting Rotselaar, daar richting Werchter, linksaf richting Haacht. Volg ter plaatse de pijlen "1000 zonnen en garnalen".

    Bezienswaardigheden:

    1. We vertrekken op de markt van Haacht waar je niet naast de Sint-Remigiuskerk kan kijken. Een deel van het oorspronkelijk gebouw uit 1281 bleef bewaard in de zijmuren van het huidige koor. In de loop der eeuwen vonden heel wat veranderingswerken plaats. De kerk werd zwaar beschadigd in de Eerste Wereldoorlog. De huidige toren dateert van 1924.

    2. De vaart Leuven-Mechelen, die de Dijle met de Rupel verbindt, is momenteel een echt paradijs voor fietsers, wandelaars, vissers... Toch bracht dit kanaal, dat in 1751-52 werd gegraven, voor de lokale bevolking indertijd slechts miserie mee: verbindingswegen werden afgesloten en velden werden onbereikbaar. Het duurde tot in de 2de helft van de 20e eeuw vooraleer enkele fabrieken ontstonden tussen het kanaal en de spoorlijn.

    3. Op de motte (= aarden heuvel) waarop nu 't Kasteeltje van Tildonk staat, woonden tijdens de 12de eeuw de ridders van Tildonk. Het is daarmee het oudste bouwwerk uit de gemeente. Deze plek was ooit het centrum van de heerlijkheid Nieuwenborch. Het huidige gebouw dateert uit de 15de eeuw.

    4. De Kraeneveldhoeve en de Standonkhoeve in Wakkerzeel vormden vroeger één geheel. Het is een beschermd monument, daterende uit 1650.
    Reeds in de 12de eeuw stond op deze plaats één van de belangrijkste hofsteden uit de streek. Getuige hiervan is de duiventoren boven de ingang: het houden van duiven was vroeger een voorrecht van welgestelden.

    5. De 3 km lange anti-tankgracht en -muur werd in 2000 geklasseerd omwille van het militair-historisch en botanisch belang. Deze gracht en muur werd in 1939 gebouwd als onderdeel van de verdedigingslinie tegen de Duitsers. In één klap werd ook de site "Roost" een monument : de gracht loopt door de buitenste hofgracht van het verdwenen middeleeuws kasteel "Dijleburcht".

    > bekijk het plannetje
    > terug naar het overzicht

    08-11-2005 om 20:48 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de fiets
    http://www.fietsroute.org/Fietsroutes_Vlaams-Brabant.htm?Monumententocht.htm&midframe

    08-11-2005 om 20:33 geschreven door de loe  


    05-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom op de site van tildonkcity

    Beste mede TGV-er

    WIJ STARTEN  ONS NIEUWE  SEIZOEN OP 30 AUGUSTUS BIJ DE MAKKE EN DIT VOOR DE 19 DE MAAL

    05-11-2005 om 16:23 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DATUMS TGV 2005

    07  september 2005 bbq
    28  september
    19  oktober
    09  november 
    30 november
    21 december  kerstmenu
    11 januari 2006 nieuwjaarsmenu
    01 februari
    22 februari
    15 maart
    05 april
    26 april
    17 mei
    juni (feest met de dames)
       

    05-11-2005 om 16:07 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vaart
    MECHELEN - LEUVEN
    Bij het vertrek uit Mechelen dient men er rekening mee te houden dat men voor het bedienen van de sluis weer kontakt opneemt met de sasmeester en dat de Zennegatsluis ook enkel bediend wordt van 3 1/2 uur voor tot 3 1/2 uur na hoog water. Het Kanaal van de Dijle naar Leuven is 36 km lang en met zijn 6 sluizen is dit traject een hele dagtocht. Na 5,8 km Dijle bereikt men de Zennegatsluis ( 52 m x 7.75 m VHF 20). Rechts van de sluis ziet men de Zenne.


    Bovenaan de Dijle, links de Zenne en rechts het Kanaal van de Dijle naar Leuven met de Zennegatsluis.

    Men dient rekening te houden met een vrij grote zandplaat die zich aan SB voor de sluis bevindt. De bedieningstijden van de Zennegatsluis zijn van maandag t/m vrijdag van 06.00 uur - 24.00 uur en op zaterdag van 06.00 uur - 22.00 uur. Op zon- en wettelijke feestdagen (uitgezonderd 1 januari, Pasen, Pinksteren, 1 mei, 1 november en 25 december) van 07.00 uur - 13.00 uur, rekening houdend met het tij. Na de passage van de sluis bevind men zich op het Kanaal van de Dijle naar Leuven. Het kanaal heeft een lengte van 30 km. Alle vaste oeververbindingen hebben een vrije dvh van 6 m. Alle beweegbare bruggen worden door 3 mobiele ploegen bediend. Bediening kan men aanvragen bij de dichtsbijzijnde sluis of via VHF 10 of 20. Ook is het mogelijk de mobiele ploegen per GSM te bereiken:
    Ploeg 1 bedient de Plaisance- en Colomabrug (0459/312671)
    Ploeg 2 bedient de Hofstade- en Schiplakenbrug (0453/750111)
    Ploeg 3 bedient de brug te Tildonk, Wijgmaal en Wilsele (0453/750111)
    Het kanaal heeft nog tal van afmeermogelijkheden voor aansluitende fietsroutes. Kort na de Zennegatsluis, na 3 km, bereikt men sluis Battel (52 m x 7,75 m VHF 20). De draaibrug en de sluis worden gelijktijdig bediend. Voor de sluis kan men afmeren. Het verval van de sluis is 4 m en het verdient aanbeveling om over lange trossen te beschikken. Ook dient men er rekening mee te houden dat het versassen vrij snel gaat. Na weer 3 km bereikt men Mechelen (west). De stad ligt aan BB. Eerst passeert men de Plaisancebrug en een paar honderd meter verder moet men 2 spoorbruggen en 2 verkeersbruggen passeren waaronder de Colomabrug. Het kanaal is vrij recht en na een spoorbrug passeert men de Hofstade- en Schiplakenbrug. Na 14 km afgelegd te hebben bereikt men sluis Boortmeerbeek (52 m x 7.75 m VHF 20) met een verval van 2.70 m. De beweegbare brug en de sluis worden gelijktijdig bediend. 3 km verderop bereikt men Kampenhout. In de bocht aan SB kan men afmeren en eventueel even de benen strekken. Men bevindt zich in het hart van de witlofteelt in België. In deze korte, bijna haakse bocht bevindt zich ook sluis Kampenhout (52 m x 7.75 m VHF 20) met een verval van 2.40 m. Men vaart nu tussen bossen en hoge bomen. Eerst bereikt men aan SB Jachtclub Kampenhout, echter zonder veel faciliteiten en vervolgens bereikt men Tildonk met een beweegbare brug. Op iets meer dan 7 km van Leuven bereikt men sluis Tildonk (56 m x 8.25 m VHF 20) met het geringste verval van alle sluizen, 2,20 m. De sluis heeft een prachtig sashuis. Na de sluis treft men aan SB twee zwaaikommen achter elkaar aan en Wijgmaal kan men al zien liggen door de grote tarwesilo. Na de beweegbare Wijgmaalbrug gepasseerd te zijn, maakt het kanaal een flauwe bocht naar SB en vaart men rechtdoor richting Leuven. Na de brug van de A2 moet men het beweegbare voetgangersbruggetje van Wilsele passeren en vervolgens de spoorbrug. Eenmaal de beweegbare spoorbrug achter de rug hebbende en de brug van de ringweg rond Leuven gepasseerd te hebben, gaat men SB uit en bereikt men de gezellige jachthaven van Leuven. Men hoeft hier geen dorst te lijden, want aan de brouwerij Stella Artois heeft men een goede buurman. Het centrum van Leuven bereikt men na een klein kwartiertje wandelen en als men de informatie over deze prachtige Brabantse stad bekeken heeft, zal hier zeker een paar dagen blijven liggen.

    05-11-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het sas
    Tildonk. In de wijde omgeving is verder geen gebouw te bekennen, dat versterkt het beeld. Een gerstzuiger leegt het ruim van de afgemeerde Brenda in een decor van enorme, gladde betonnen constructies en grote, witte, tegen het wolkenloze zwerk oplichtende stoomwolken, terwijl de lampen van boot, zuiginstallatie en fabriek weerkaatsen in het oude kanaal. Hier kiemt gezelligheid, maar dat zie je er niet aan af. Even verder is de gezelligheid juist heel goed te zien bij de sublieme sluismeesterswoning van Tildonk, beter bekend als Café Maritime, aan de overkant van het kanaal. Een bord Verboden de sluis te betreden - uitgezonderd fietsers en voetgangers laten we voor wat het is. Aan het eind van de smalle ijzeren loopbrug waar piloten en automobilisten eigenlijk niet overheen mogen, ben je al bijna binnen. Een monumentale houten trap en een prachtige plavuizen vloer zijn de eerste blikvangers, spoedig gevolgd door de voorsteven van wijlen de Balboa die als bar dienstdoet. De kaart rept van 'zalmfilet op kervelspiegel', 'hesp' en 'boerenpensen met appelsaus'. Café Maritime (sinds 1763) wordt uitgebaat door Jan van Langendonck (sinds augustus). Hij is directeur van een evenementenbureau waar een paar jaar geleden een plan ontstond voor evenementen op trekschuiten. Als startpunt voor het onthaasten van snelle Belgen lag Café Maritime op ideale afstand van Leuven, maar helaas lag het ook bijna in puin. Van Langendonck: "Het werd oorspronkelijk gebouwd als sluismeesterswoning, café en hotel. Daarom is het zo groot. Een hotel is het al honderd jaar niet meer, de sasmeester van vijftig jaar geleden stopte ook met het café, en zijn opvolger vond het te groot om in te wonen en liet het twaalf jaar leeg staan."

    De redding kwam uiteindelijk van brouwerij Palm, die volgens Van Langendonck streeft 'naar herstel van de cultuur van het oude bierdrinken' en die een paard als logo voert. Dat sloot mooi aan bij een nostalgisch sluiscafé waar paarden schuiten trekken. Vroeger was het niet bedienen van de sluis - 'morgen weer!' - een probaat middel om de horeca-omzet op te voeren, maar zo nostalgisch is dit project net niet.

    05-11-2005 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs