Bruchetta met tomatensalsa
Ingrediënten voor 4 personen
1 ciabatta
300 gr kerstomaatjes in verschillende kleuren
2 teentjes look
enkele takjes munt
enkele takjes korianderzaadjes
0,5 limoen, het sap
Bereiden:
Snijd een ciabatta in sneetjes en bestrijk ze aan één kant met olijfolie.
Grill aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Snijd de kerstomaatjes in blokjes, pers er de look bij en doe er het sap van een halve limoen over. Hak de munt fijn en vijzel de korianderzaadjes; doe bij de tomaatjes. Kruid af met peper en zout en besprenkel met olijfolie met knoflook en rode balsamicoazijn. Zet koel weg.
Serveren: Lepel de tomatensalsa op de krokante sneetjes ciabatta. Serveer onmiddellijk.
Toast met lompvis- en zalmeitjes.
Ontkorst het toastbrood en snijd elk sneetje in 4
Gril ze goudbruin. Laat afkoelen.
Smeer wat zure room over elk toastje en beleg elk toastje met ofwel een lepeltje lompvis -of zalmeitjes.
Rasp er wat zestes van citroen over. Schik ze in mooi kleurverband.
Grissini met gerookte zalm en Philadelphia - dip
ingrediënten: Grissini, gerookte zalm, Philadelphia met kruiden en wat licht opgeklopte room.
Bereiding:
meng de Philadelphia met kruiden met wat licht opgeklopte room.
Omwikkel elke Grissini met wat gerookte zalm.
Dip in het Philadelphia met kruiden -mengsel


24-02-2022 om 00:00
geschreven door de loe 
|